Austria. Tânăr român, prins în mijlocul unui scandal monstru. A împărțit pumni în stânga și-n dreapta: „Români de rahat!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român de 18 ani este anchetat pentru Vătămare corporală și tentativă de vătămare corporală, după ce ar fi bătut mai mulți tineri într-un parc din Horn, Austria. Băiatul spune că nu a suportat insultele lor, numindu-l „român de rahat“ și proliferând injurii al adresa sa și a mamei sale.

Cinci puncte sunt enumerate în rechizitoriu cu privire la un cetățean român de 18 ani, care și-a finalizat studiile în Austria începând cu clasa a VII-a. Tânărul este acuzat că ar fi cauzat trei vătămări corporale și două tentative de vătămare corporală, însă el se declară vinovat pentru o singură acuzație.

Pe tinerii cu care intrat în dispută i-a întâlnit în octombrie în Horner Stadtpark, după ce cu toții ar fi consumat alcoolul. „Nu-mi amintesc exact”, spune acuzatul, care era sub influența băuturilor alcoolice atuncit. Un tânăr de 15 ani l-ar fi provocat, insultându-l cu „străini de rahat”. „Fie beți ceva cu noi, fie mergeți”, i-ar fi răspuns tânărul de 18 ani.

A împărțit pumni în stânga și-n dreapta: „Români de rahat!“

 

Apoi situația ar fi escaladat și au fost adresate înjurături, iar tânărul român al-a atacat cu pumnul pe băiatul de 15 ani. Deți românul de 18 ani și-a cerut scuze, tânărul de 15 ani „a continuat să mă provoace și să-mi abuzeze verbal mama”. Alții l-au atacat, tânărul de 18 ani a dat peste o bordură și a căzut pe spate, după care un tânăr de 18 ani s-a așezat pe el și l-a lovit cu pumnii, potrivit Non.at.

Al doilea tânăr de 18 ani, chemat ca martor, recunoaște că l-a luat pe suspect și l-a împins la pământ. „L-am lovit., de 10 pînă la 15 ori cu pumnii.

Când s-au ridicat din nou, inculpatul i-a dat patru pumni, după ce i s-ar fi adresat cu „rahat românesc”. „De fapt nu m-am certat”, spune tânărul de 15 ani. „A vrut să mă atace din nou”, mai spune el. „Am plecat apoi pentru că a devenit prea mult pentru mine”.

Judecătorul raional a amânat ședința pentru a asculta martori suplimentari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel