Belgia. Patru români care au jefuit și bătut cu sălbăticie un bătrân de 83 de ani, pedeapsă exemplară

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cei patru români care au intrat peste un octogenar în casa lui din Laakdal, Belgia, vara trecută, au fost condamnați la ani grei de închisoare.  Românii au intrat în casa bătrânului, l-au au trântit i-au pus o pernă pe faţă, iar picioarele i le-au legat cu bandă adezivă, apoi au scotocit prin toată casa, de unde au sustras o sumă de bani şi mai multe bijuterii.

După ce hoţii au plecat, după jaful petrecut pe 1 iulie 2020, victima a reuşit să apeleze la serviciile de urgență și a fost dusă la spital pentru îngrijiri. Cei patru români au fost arestați după câteva zile și cea mai mare parte din prada lor, recuperată.

Victima, un bărbat de 83 de ani, tocmai devenise văduv. Dormea ​​atunci când unul dintre bărbați a deschis fereastra băii și i-a lăsat pe tovarășii săi să intre pe ușa din față. Doi dintre ei l-au atacat pe bărbat, l-au înțepat și i-au lipit bandă adezivă la gură. Apoi cu toții l-a bătut zdravăn pe octogenar și au scotocit în toată casa bani și bijuterii.

Vezi și: Belgia. Bătrân jefuit și bătut cu cruzime de patru români. L-a lăsat fără bani şi bijuterii 

Timp de trei ore, văduvul a trebuit să suporte agonia. Anchetatorii au urmărit tâlharii, deoarece camera unui vecin le capturase mașina. Telefoanele mobile ale celor patru inculpați au fost active și așa au putut fi ușor plasați la locul faptei.

Judecătorii i-au condamnat miercuri pe Andrei J., în vârstă de 58 de ani, și pe Francisc L., în vârstă de 54 de ani la 9 ani de închisoare. Parchetul ceruse 12 ani de închisoare pentru ei. Andrei J. mai fusese anterior condamnat la 20 de ani de închisoare pentru jaf. Alți doi făptași, Gheorghe-Ioan H. (31) și Florin C. (35), au fost condamnați la șase ani,  respectiv patru ani de închisoare. Părțile civile primesc daune provizorii până la soluționarea definitivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel