Anglia. O româncă de 51 de ani și iubitul ei cu 14 ani mai tânăr, închiși pentru furturi de peste 200.000 de lire: „Voia să mă părăsească“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Doi români au furat marfă de 100.000 de lire sterline dintr-un depozit Amazon
Doi români au furat marfă de 100.000 de lire sterline dintr-un depozit Amazon

O româncă de 51 de ani și iubitul ei, un român de 37 de ani, au ajuns în fața instanței fiind acuzați de furturi de bunuri din depozitele Amazon unde lucrau, bunuri care ajung la aproximativ 200.000 de euro. Amândoi au primit 2 ani și 7 luni de închisoare.

Dar amantul mai tânăr, simțindu-se trădat atunci când partenera sa l-a anunțat că îl părăsește, a denunțat-o pe româncă pentru că a furat bunuri în valoare de aproximativ 200.000 de lire sterline dintr-un depozit Amazon. Cei doi au colaborat la aceste fraude  profitabile timp de luni de zile. Câștigau aproximativ 10.000 de lire sterline pe lună din vânzarea cu preț redus a bunurilor furate.

Dar când Maria Simona Stricescu l-a părăsit pe Lucian Leonte, acesta și-a îndeplinit amenințarea de a o raporta poliției. El a anunțat furturile pe 29 ianuarie și ofițerii au sosit chiar în momentul în care Românca era pe punctul de a fugi cu Audi-ul ei în România. Dar polițiștii i-au stricat planurile și au confiscat stocul de bunuri sustrase de la Amazon în valoare de 50.000 de lire sterline din locuințele și mașinile lor.

Anchetatorii au stabilit că în perioada iunie 2019 - ianuarie 2021, cei doi au furat obiecte destinate clienților și le-au vândut pentru a strânge bani. Amândoi au transferat mii de lire sterline într-un cont bancar din România, iar Maria Stricescu a cumpărat un Audi second-hand.

Anglia. O româncă de 51 de ani și iubitul ei cu 14 ani mai tânăr, închiși pentru furturi de peste 200.000 de lire: „Voia să mă părăsească“

 

„Paguba în acest caz de cel puțin 100.000 de lire sterline”, a declarat procurorul Andrew Peet la Leicester Crown Court. Însă, expertul Francesca Levett a mers mai departe, spunând pe baza cifrelor disponibile: „Cantitatea era de aproximativ 200.000 de lire sterline”.

Românca în vârstă de 51 de ani, lucra la selectarea articolelor comandate de clienți din rafturile depozitului pentru a putea fi expediate. Astfel ea nota în sistemul de operare că marfa fusese expediată, când în realitate era de fapt sustrasă de ea și partenerul ei. Lucian Leonte ca ambalator și scotea marfa din depozit.  

Amândoi și-au recunoscut faptele comise și au pledat vinovat pentru scoaterea bunurilor furate din Anglia prin transferul de fonduri în România.

Românca, bombardată cu scrisori de amenințare din închisoare

 

„Pretindeți că ați făcut tot posibilul să o opriți pe domnișoara Stricescu să fure. Mi s-a spus că sunteți un împătimit al jocurilor de noroc care v-au mâncat câștigurile legale și de aceea v-ați implicat. Ați gestionat partea de vânzări a acestei fraude, dar accept că ați chemat poliția, care a adus această problemă în atenția autorităților“ i-a spus judecătorul Peet lui Leonte.

Andrew Turton, avocatul lui Stricescu, o bunică divorțată de două ori, a declarat că relația celor doi a început în România în 2017 și au venit în Marea Britanie „căutând o viață mai bună” în noiembrie 2018. „A făcut o recunoaștere completă la poliție la arestare, recunoscând că a început cu 18 luni mai devreme, ceea ce nu ar fi putut fi dovedit altfel. S-a implicat în ceva care a scăpat de sub control și s-a temut de co-inculpatul ei și de alții.

S-a simțit presată să continue să fure. Partenerul ei a fost forța motrice din spatele infracțiunilor și a manipulat-o și a controlat-o. El a continuat să o controleze cu un bombardament de [23] scrisori din închisoare în trei săptămâni [de când a fost arestată preventiv]", a afirmat avocatul în instanță.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel