Și ÎNGRIJITOARELE ROMÂNCE din Austria se califică: Bonus de până la 2.600 de euro, DE AZI. Banii intră direct în cont

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Anglia. Îngrijitoare româncă, condamnată după ce a bătut și abuzat o pensionară „Iadul te mănâncă!”
Anglia. Îngrijitoare româncă, condamnată după ce a bătut și abuzat o pensionară „Iadul te mănâncă!”

Fondul de urgență va fi prelungit cu trei luni, până la jumătatea lunii iunie. Cererile pot fi depuse de astăzi, 16 aprilie 2021. Condițiile sunt înăsprite. De acest bonus, care ajunge până la 2.600 de euro, pot beneficia și îngrijitoarele românce.

Măsurile de extindere promise în ianuarie în fondul de dificultăți Corona sunt acum în vigoare, cererile pot fi făcute începând de astăzi, 16 aprilie. Perioada de observație de douăsprezece luni a fost prelungită cu trei luni până la 15 iunie 2021. Există un „bonus suplimentar” de 100 de euro pe lună, transferurile sunt acum posibile și în conturi non-austriece. Vor fi incluse companiile mici și foarte mici înființate până la 31 octombrie 2020; 15 martie 2020 a fost data limită înainte de această prelungire.

Este vorba despre ajutorul de stat oferit lucrătorilor afectați de măsurile de evitare a răspândirii coronaviruslui. Acest „ajutor de calamitate” (Härtefall) se adresează, conform legii speciale austriece a epidemiei, fiecărei persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale care desfășoară activități independente, cu sau fără licență de liberă practică (“Gewerbeschein”), aici incluzându-se și îngrijitoarele și menajerele românce.

Și ÎNGRIJITOARELE ROMÂNCE din Austria se califică: Bonus de până la 2.600 de euro

 

Ministrul de finanțe Gernot Blümel (ÖVP) și vicecancelul Werner Kogler (verzi) așteaptă între 300.000 și 450.000 de cereri suplimentare prin extindere. În viitor, fiecare solicitant va putea colecta de 15 ori până la 2.600 de euro, în total până la 39.000 de euro. 

Față de aspecte deja cunoscute, există și unele condiții suplimentare, iar condițiile preliminare sunt înăsprite: Beneficiarul nu trebuie să primească nicio indemnizație de șomaj și să există o licență comercială valabilă pentru întreaga perioadă de observare, nu doar în momentul depunerii cererii. Companiile comerciale, care au înregistrat o scădere a vânzărilor de cel puțin 50% în perioada respectivă, nu au mai putut acoperi costurile de funcționare sau au fost acoperite de interdicția de intrare Corona pot folosi fondul de dificultăți.

Bani și în conturi din străinătate

 

Kogler a subliniat în special opțiunile de transfer către conturi în întreaga UE / SEE. "Mulți asistenți medicali și austrieci cu conturi pe internet m-au contactat în legătură cu acest lucru. Toți plătesc impozite aici și anterior au fost excluși din fondul de dificultăți", a explicat el.

Blümel a subliniat că fondul s-a dovedit util în criză: "Vrem să acordăm asistență financiară celor care au nevoie de ajutor imediat pentru a-și putea acoperi cheltuielile de trai cât mai repede posibil. Suntem cât mai acomodabili și cât mai stricți cât este necesar.“, citează Die Presse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel