Austria riscă să fie judecată la CJUE dacă nu va oferi copiilor români alocații egale

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Președintele PMP, Eugen Tomac, susține, într-o postare făcută joi pe Facebook, că Austria riscă să fie judecată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene dacă nu va oferi copiilor români alocații egale cu cele acordate altor cetățeni europeni.

Președintele PMP, Eugen Tomac, susține în postarea de pe pagina sa de Facebook că a atenționat în repetate rânduri asupra „politicii discriminatorii a Austriei de a indexa prestațiile familiale pentru copiii care își au reședința în alt stat membru al UE în funcție de nivelul de trai al statului în cauză".

Liderul PMP spune că a adresat în noiembrie anul trecut o interpelare Comisiei Europene, în care întreba ce măsuri are aceasta în vedere spre a determina Austria să asigure tuturor cetățenilor europeni drepturi egale.

„Răspunsul oficial transmis de către Comisarul European pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, este extrem de clar", scrie Eugen Tomac.

El anunță că va continua să urmărească subiectul. „Astfel de comportamente nu pot și nu trebuie tolerate în interiorul Uniunii Europene. Nu există cetățeni europeni de categoria I sau II. Cu toții avem drepturi și obligații egale", a mai spus Eugen Tomac.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel