Austria renunţă la obligativitatea purtării măştii în mijloacele de transport public şi în supermarketuri

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Austria urmează să relaxeze de la 1 iunie reglementările privind purtarea măştilor, impuse pentru a contracara pandemia de coronavirus, a anunţat marţi, la Viena, ministrul Sănătăţii, Johannes Rauch, potrivit DPA.

Obligativitatea în vigoare în prezent de a purta mască FFP-2 în mijloacele de transport public şi în supermarketuri urmează să fie ridicată provizoriu pentru trei luni pe perioada verii, a precizat Rauch.

Purtarea măştii va continua să fie obligatorie în spitale şi centrele pentru bătrâni.

''Pandemia ne oferă în prezent o pauză'', a spus Rauch. Oficialul a menţionat rata de incidenţa pe şapte zile de doar 230 de noi infectări la 100.000 de rezidenţi.

 

Obligativitatea vaccinării împotriva noului coronavirus este în continuare suspendată



Ministrul Sănătăţii a subliniat că se aşteaptă ca purtarea măştii să fie obligatorie din nou în cazul în care numărul infectărilor va creşte în toamnă aşa cum se anticipează.

Obligativitatea vaccinării împotriva noului coronavirus este în continuare suspendată, aşa cum a anunţat ministrul pentru Constituţie, Karoline Edtstadler. La începutul anului, parlamentul austriac a adoptat o lege privind obligativitatea vaccinării, dar care nu a fost implementată. 

 

Turiştii nu vor mai trebui să prezinte un test negativ pentru COVID-19

 

Autorităţile austriece nu vor mai cere persoanelor care intră în ţară să prezente dovada vaccinării împotriva COVID-19 sau că au trecut prin boală, conform unei modificări a reglementărilor care urmează să intre în vigoare de luni, relatează sâmbătă dpa.

Turiştii nu vor mai trebui, de asemenea, să prezinte un test negativ pentru COVID-19, potrivit ordinului privind intrarea în ţară actualizat vineri seara de Ministerul austriac al Sănătăţii.

Teoretic, persoanele care intră în ţară provenind din teritorii clasificate drept zone cu variante de virus ar fi supuse unor condiţii, însă lista cu ţările pentru care se aplică aceste reguli este în prezent goală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel