Austria. Ospătar român, încarcerat după ce și-a schimbat meseria în pandemie: Aducea mobilă din România

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Emanuel C., un român de 32 de ani care lucra ca ospătar în Austria, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de migranți. În timpul pandemiei, cât localurile au fost închise, a  devenit șofer e o dubă cu care a introdus în Austria mai mulți migranți.

Nu trece o zi fără noi rețineri la frontiere. Unul dintre traficanții care au adus imigranți ilegali în Austria a fost judecat la Tribunalul Regional Eisenstadt. Românul, care are mai multe condamnări, a fost condamnat la trei ani de închisoare. Infractorul consideră că sentința este prea mare. Sentința sa nu este însă definitivă.

Respectarea legii nu pare să fie punctul forte al lui Emanuel C.. Românul are numeroase condamnări anterioare în România, precum și în mai multe țări europene - cel puțin șase, inclusiv pentru tâlhărie și furt.

Stabilit cel mai recent în Austria, Emanuel C. a lucrat ca ospătar și a încercat, după cum chiar el a recunoscut în instanță, să ducă o "viață decentă". Dar apoi a venit pandemia de coronavirus, starea de urgență, închiderile și astfel a ajuns să își piardă slujba. Fără să mai stea pe gânduri, s-a lăsat recrutat și a devenit contrabandist de migranți, relatează Krone.at.

De mai multe ori, a adus ilegal migranți din România, în dube, peste granița cu Austria. Dubele închiriate erau pline de mobilă, iar el își ascundea "pasagerii" în mobilă. În timpul unui control al poliției, bărbatul de 32 de ani a fost în cele din urmă prins în flagrant delict.

Sentința de trei ani de închisoare pronunțată de juriu a fost prea mult pentru el. Infractorul vrea să facă recurs împotriva acesteia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel