Austria. O româncă ce dormea pe un trotuar rece cu bagajele, surprinsă de un tânăr: „Reacția ei a fost sfâșietoare” - FOTO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O româncă a fost plăcut surprinsă de un cetățean din Viena, Austria. Femeia dormea pe stradă, sub un pod, cu lucrurile ei.

Sâmbătă dimineața devreme, un cetățean din Viena a descoperit o femeie necunoscută care dormea ​​sub un pod din apropierea gării principale. Bărbatul locuiește în capitala Austriei de câteva luni și a vrut să-i ajute măcar puțin pe cei fără adăpost printr-un gest. „Doamna locuiește de câteva luni sub podul gării. Și-a depozitat toate lucrurile în niște saci”, spune tânărul de 35 de ani.

Potrivit acestuia, mereu dacă poate, îi aduce româncei ceva de mâncare pentru a face o mică schimbare. Totuși, când a văzut-o sâmbătă dormind pe trotuarul rece, a decis să o surprindă cu un cadou: a luat cu el o saltea și a așezat-o pe asfalt lângă românca fără adăpost.

„Reacția ei a fost sfâșietoare – s-a uitat la mine cu lacrimi în ochi și mi-a mulțumit”, a spus tânărul care i-a dar româncei cadoul. Cei doi nu au putut vorbi mult mai mult din cauza barierelor lingvistice.

Cu videoclipul realizat și postat pe rețelele de socializare, tânărul vrea să-i trezească pe alții și să atragă atenția asupra problemelor celor mai slabi și vulnerabili.

2. -imagine fara descriere- (austria--o-romanca-ce-dormea-pe-un-trotuar-rece-cu-bagajele--surprinsa-de-un-tanar-reactia-ei-a-fost-sfasietoare---foto-2.jpg)

 

Vezi și

 

Orașul austriac Linz, sufocat de cerșetori români. Autoritățile locale cer ajutorul Poliției Române

 

Un nou acord între autoritățile române și cele austriece ar putea reduce numărul de cerșetori care activează pe străzile orașului Linz. "Mai bine acum decât niciodată", spune Michael Raml, consilierul municipal pentru securitate. 

Autoritățile din orașul austriac Linz sunt încântate de noul acord de cooperare încheiat între miniștrii de interne din Austria și România, cu privire la lupta împotriva infracționalității transfrontaliere și migrației ilegale.

„Mai bine acum decât niciodată”, spune Michael Raml, consilierul municipal pentru securitate, citat de publicația Kronen Zeitung. În timp ce schimbul planificat de polițiști va servi în primul rând la protejarea frontierei, Raml speră că, în viitor, patrulele mixte vor contribui, de asemenea, la reducerea cerșetoriei ilegale în Linz.

Predecesorul său în departamentul de securitate, Detlef Wimmer, a testat posibilități de cooperare în 2017, printre altele cu fostul director al poliției provinciale, vicepreședintele Erwin Fuchs, în orașul geamăn Brașov. Chiar și atunci, ei au luat în considerare utilizarea patrulelor comune în lupta împotriva cerșetoriei. Dar nu s-a ajuns niciodată la asta.

Citește continuarea AICI....

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel