Austria. Muncitor român, rănit grav pe șantier: un echipament de lucru a căzut peste el

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Austria. Muncitor român, rănit grav pe șantier - un echipament de lucru, de 15 kg, a căzut peste el
Austria. Muncitor român, rănit grav pe șantier - un echipament de lucru, de 15 kg, a căzut peste el

Un accident de muncă s-a produs, azi, în municipiul Moosburg din Austria: un muncitor român a fost grav rănit și dus la spitalul Klagenfurt. 

Un bosniac, de 33 de ani, muncitor  la o firmă de construcții, se afla pe o scară și  intenționa să predea un echipament de lucru unui coleg  care se afla sub scară.

Brusc, bărbatul s-a înclinat spre dreapta, iar unealta de lucru, grea de aproximativ 15 kg, l-a lovit la muncitorul român, care ținea scara, scrie  meinbezirk.at.

Bărbatul, de 37 de ani, a fost rănit și dus la Clinica Klagenfurt de către ambulanța care a ajuns pe șantier.  Accidentul de muncă s-a produs pe un șantier din municipiul Moosburg, astăzi în jurul orei 13.00.

 

Austria. Un muncitor român și-a pierdut viața, după ce a căzut într-un bazin cu apă

 

Un român, în vârstă de 45 de ani, care lucra la un baraj, din districtul Linz-Land, unde demonta schelele, și-a pierdut viața, în urma unui accident de muncă.

În data de 2 iunie 2022, un cetățean român în vârstă de 45 de ani era ocupat cu colegii săi de muncă la Uzina Pucking din zona camerei de baraj de sud, începând cu ora 7.30, cu lucrări de demontare a schelelor.

În dimineața zilei de 2 iunie, în jurul orei 10:50, românul, de 45 de ani, se afla pe parapetul dintre grinda barajului și poarta inferioară. La un moment aa alunecat pe podeaua udă de beton și a căzut printr-un gol, lat de aproximativ un metru, din poarta inferioară deschisă, în bazin. Apa avea opt metri adâncime, scrie polizei.news.

Germania. Un șofer român de TIR i-a lăsat mască pe polițiști. Ce metodă a inventat pentru a-și asigura încărcătura ca să nu alunece - FOTO

Un coleg a văzut cum românul a căzut în apă și a sărit după el bazin.  Un alt angajat al centralei a aruncat imediat un colac de salvare. Din păcate, românul a fost scos mort din apă în jurul orei 11:45, de către scafandrii de la pompierii Alkoven.

Din păcate, medicii nu au putut să-l resusciteze și românul a fost declarat decedat. Colegul său, Bărbatul de 42 de ani, care a sărit să-l ajute, a stat lângă centura bazinului, de unde a  fost scos de pompieri și dus la spital cu hipotermie.

Un alt tânăr muncitor român, în vârstă de 35 de ani, a fost ucis, pe 2 iunie, în drum spre casă, în Massa din Italia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel