Austria menține restricțiile și de Sărbători. "Va fi probabil un Crăciun 2G"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Restricțiile epidemice se vor menține, cel mai probabil, în Austria, de Crăciun și Revelion. Anunțul a fost făcut de cancelarul Alexander Schallenberg. 

Austria a raportat sâmbătă 9.943 de noi infecții într-o perioadă de 24 de ore, depășind cel mai grav bilanț înregistrat pe 13 noiembrie 2020, când au fost 9.586 de cazuri, conform Reuters.

Pentru a stăvili virusul, guvernul a anunțat vineri că, începând de luni, va interzice accesul în cafenele, restaurante și saloane de coafură celor care nu sunt complet vaccinați împotriva COVID-19.

Regula "2G", care necesită dovada vaccinării complete sau a recuperării, va fi, de asemenea, în vigoare pentru hoteluri și cinematografe sau pentru evenimente cu mai mult de 25 de persoane.

2G vine de la cuvintele germane pentru "imunizat" și "recuperat".

La locul de muncă, de la 1 noiembrie se aplică regula "3G", adică angajații trebuie să fie vaccinați, recuperați sau testați (geimpft, genesen, getestet).

"Nu cred că în șase săptămâni situația va fi de așa natură încât să putem relaxa măsurile. Așa că va fi probabil un Crăciun 2G", a declarat Schallenberg pentru "Kronen Zeitung", într-un articol publicat duminică.

Noile infecții de duminică au scăzut ușor la 8.554, potrivit datelor Ministerului de Interne.

Austria, care are o populație de 8,9 milioane de persoane, a raportat 883.887 de cazuri de COVID-19 și 11.502 decese de la izbucnirea pandemiei.

Accesul la ski sau în locuri publice, permis doar persoanelor vaccinate împotriva COVID-19

 

Începând de luni, doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19 sau care au trecut prin boală vor avea acces în locuri publice precum restaurante, hoteluri, spaţii culturale, pe fondul unei creşterii a cazurilor de infectare cu coronavirus în Austria. 

Noile restricţii vor intra în vigoare de luni, cu o perioadă de tranziţie de patru săptămâni pentru a-i stimula pe locuitori să se vaccineze, a declarat vineri cancelarul Alexander Schallenberg.

În perioada de tranziţie, va fi permis accesul persoanelor vaccinate cu o primă doză şi care prezintă, în plus, un test RT-PCR negativ, după care el va fi limitat la cei vaccinaţi cu schema completă sau care s-au vindecat de COVID-19.

”Nimeni nu poate diviza societatea, dar este responsabilitatea noastră să protejăm populaţia ţării", a subliniat cancelarul într-o conferinţă de presă „Ocuparea paturilor de terapie intensivă crește semnificativ mai repede decât ne așteptam”, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel