Austria, ÎNGROPATĂ în zăpadă. AVALANȘE în stațiuni frecventate de ROMÂNI

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Zăpada face prăpăd şi în Europa! 

În Austria, țară frecventată de mii de români, este puternic lovită de ninsori abundente. Vremea rea a făcut 5 victime, iar alte 2 persoane sunt date dispărute, potrivit b1.ro.

Prognozele nu sunt deloc optimiste. Meteorologii au anunţat noi ninsori în zilele următoare.

Risc crescut de avalanşe, drumuri închise, localităţi izolate, mii de turişti, printre care şi numeroşi români, blocaţi, în vacanță. Acesta este scenariul horror cu care se confruntă zeci de elocalităţi din Austria.

Ninsorile abundente au îngreunat operaţiunile salvamontiştilor, iar căderile de zăpadă anunţate în zilele următoare vor face ca activităţile de salvare să devină aproape imposibile.

Se aşteaptă să ningă în următoarele zile la fel de mult ca şi în weekend-ul ăsta sau poate chiar mai mult. Se aşteaptă să se aşeze un metru de zăpadă proaspătă în zonele mai înalte şi cu vânt, de asemenea, deci vântul va sufla cu intensitate. Nu se știe exact dacă va fi cod portocaliu sau roşu.

În Austria, zăpada este 150 de centimetri, iar în zonele înalte ajunge până la 3 metri. Autorităţile au închis mai multe pârtii de schi până la o dată care va fi comunicată ulterior şi i-au îndemnat pe locuitori şi turişti să părăsească zona.

Acumulările de zăpadă au făcut ca drumurile să devină impracticabile, iar inspectoratul şcolar le-a recomandat elevilor să nu meargă la cursuri. Mii de turişti, printre care şi numeroşi români, au rămas blocaţi, din cauză că drumirile au devenit inaccesibile.

În weeekend, o avalanşă a ucis trei schiori în Austria, iar o femeie şi-a pierdut viaţa în Bavaria într-un accident provocat de vremea rea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel