Austria impune RESTRICȚII românilor până la 31 DECEMBRIE: Condiții de intrare și tranzit

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură video krone.at
Sursa foto: captură video krone.at

Austria a anunțat că va relungi restricții până la 31 decembrie 2020, cel puțin. Astfel, persoanele care intră în țară, venind din România, trebuie să prezinte un test COVID negativ, efectuat cu maximum 72 de ore înainte. Atenție, testul trebuie să fie unul de tip PCR și nu unul rapid.

Măsuri aplicabile începând cu 30 septembrie ora 00.00, valabile până la 31 decembrie 2020:

Condiții de intrare și tranzit în Austria pentru cetățenii români sau UE care vin din România

Intrarea în Austria este permisă numai dacă cetățenii care sosesc din România dețin un test negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR), nu mai vechi de 72 de ore de la data prelevării, în limba germană sau engleză. Testul trebuie să fie prezentat de toți cetățenii care au peste 6 ani. 

În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună timp de 10 zile unei carantine la domiciliu - alături de o dovadă care constă în actele de proprietate asupra locuinței sau de contractul de închiriere, imediat după intrarea în Austria. În cazul în care nu este posibil, se impune carantinarea timp de 10 zile, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză.

Acest regim se aplică inclusiv turiștilor români. Dacă nu poate fi prezentat certificatul medical sau dovada sigură a unei cazări adecvate, intrarea în Austria este interzisă.

Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării/carantinei este negativ, izolarea/carantina instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă.  

Românii care au permis de ședere/reședință în Austria

 

Persoane care dețin un drept de ședere/reședință în Austria sau într-unul din următoarele state: Belgia, Danemarca, Germania, Estonia, Finlanda, Franța (cu excepția regiunilor Île-de-France, inclusiv Paris, și Provence-Alpes-Côte d`Azur), Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia (cu excepția regiunii de Nord și Lisabona), San Marino, Elveția, Slovacia, Slovenia, Suedia, Cehia (cu excepția regiunii Praga), Ungaria, Vatican, Marea Britanie, Cipru, pot intra liber în Austria dacă prezintă un document care să ateste dreptul de ședere / reședința într-una din aceste țări sau în Austria.

La intrarea în Austria, autoritățile vamale pot solicita inclusiv documente justificative care să ateste faptul că persoana/persoanele s-a/s-au aflat în ultimele 10 zile pe teritoriul statelor mai sus menționate.

Aceste măsuri nu se aplică transportatorilor profesioniști de mărfuri, transmite MAE.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel