Austria. Doi morți, găsiți la bordul unui autocar: „S-au sufocat”. Șoferul a fugit

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Austria. Doi morți, găsiți la bordul unui autocar. Șoferul a fugit. FOTO: captură kurier.at
Austria. Doi morți, găsiți la bordul unui autocar. Șoferul a fugit. FOTO: captură kurier.at

Doi imigranţi clandestini au fost găsiţi morţi, marţi, în Austria, la bordul unui autocar care tocmai venise din Ungaria şi al cărui şofer a fugit de teama autorităţilor, informează cotidianul Le Figaro.

Autocarul a fost oprit de armată, din cauză că părea suspect. La bordul vehiculului au fost găsiţi 26 de imigranţi clandestini originari din Siria. Extracomunitarii au fost preluaţi de autorităţile austriece şi transportaţi în centre pentru imigranţi. Alţi doi imigranţi erau decedaţi.

Şoferul autocarului a fugit şi este căutat de autorităţile austriece.

Anchetatorii încearcă să afle circumstanţele în care autocarul cu imigranţi extracomunitari a reuşit să ajungă pe teritoriul Austriei fără a fi depistat.

 

Cei doi migranți morți erau sever deshidratați și fizic vizibil slabi

 

În cursul după-amiezii, au existat rapoarte repetate ale martorilor care au susținut că l-au văzut pe fugar. S-a vorbit și despre un al doilea remorcher la scurt timp, dar această ipoteză nu a fost confirmată. Un elicopter de poliție, câini și drone au fost folosite pentru percheziționarea zonei frontiere.

Cei doi refugiați, care probabil s-au sufocat în camion, au fost, conform informațiilor inițiale, sever deshidratați și fizic vizibil foarte slăbiți. Deocamdată nu a putut fi detectată nici o urmă de violență. Conform estimărilor inițiale, cei doi bărbați aveau între 25 și 30 de ani.

Supraviețuitorii - bărbați sirieni și doi pakistanezi - au fost aduși la Nickelsdorf pentru primul ajutor. Potrivit poliției, starea lor este bună. După-amiază, bărbații au fost interogați cu traducători despre ceea ce se întâmplase.

„Am reușit să prevenim ceva mai rău”, spune Gerald Tatzgern, șeful biroului central pentru combaterea infracțiunilor de contrabandă la Biroul Federal de Poliție Penală. Oficialii maghiari au fost, de asemenea, la fața locului, marți. 

 

Tabără în Balcanii de Vest

 

Este foarte probabil ca refugiații să vină din taberele din Balcanii de Vest. „Probabil că nu au vrut să mai petreacă o iarnă acolo”, spune Tatzgern. Peste 80% dintre refugiații aflați la fața locului sunt bărbați. Recent a observat din ce în ce mai multe valuri de migranți din Balcanii de Vest. „De obicei, folosesc ruta care duce prin Serbia în Ungaria sau prin România în Ungaria”.

Pe lângă Austria, principalele destinații ale refugiaților sunt Germania, Olanda, Suedia și Belgia.

„Asta aduce mai mult profit pentru camioane”, spune Tatzgern care a observat, de asemenea, o  "neglijență” crescută a contrabandiștilor.

Ministrul de Interne vorbește

 

„Traficul de persoane este una dintre cele mai inumane forme de crimă organizată”, a declarat ministrul de interne Karl Nehammer (ÖVP). „Gândurile mele se îndreaptă către victimele și familiile lor”.

Guvernatorul Burgenlandului Hans Peter Doskozil (SPÖ) a fost șocat și profund îngrijorat de incidentul de marți. El a cerut o reformă paneuropeană a sistemului de azil, care să permită procedurile de azil în afara Europei și astfel să prevină călătoriile periculoase.

În 2015, în aceeaşi zonă, 71 de imigranţi clandestini din Siria au murit sufocaţi în compartimentul de marfă al unui camion.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel