Austria. Banda „MAȘINILOR de LUX”, DESTRUCTURATĂ. Zeci de ROMÂNI, arestați

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O bandă de români din Austria, specializată în înșelătorii cu autoturisme de lux, a fost destructurată. Prejudiciul a fost de aproximativ trei milioane de euro, a declarat astăzi, la Graz, locotenent-colonelul Rene Kornberger.

Conform salzburg24.at, de la sfârșitul anului 2016, românii au închiriat câteva vehicule la prețuri ridicate de la diverși producători precum Audi, BMW, Citroen, Mercedes, Opel și Renault pe documente false. Ulterior, mașinile au fost duse în străinătate, cele mai multe în Spania.

Banda, formată din persoane care nu aveau dosare penale și nu figurau cu antecedente sau sesizări penale, a fondat o firmă în Austria și a prezentat acte false cu care a închiriat vehicule din Viena, Austria Inferioară și Stiria sau cumpărate de la companii de leasing și credit.

După ce reușeau să închirieze mașinile, acestea erau duse în Spania, erau vândute inițial între membrii bandei, pentru a fi mai greu de verificat istoricul vehiculului, iar mai apoi să fie vândute la persoane din afara grupului.

Cartierul general al infractorilor era în sud-vestul Madridului, în suburbia Mostoles, loc unde s-au găsit cele mai multe plăcuțe de înmatriculare austriece. Ei au atras atenția polițiștilor spanioli, care au observat mișcări ciudate ale unor mașini scumpe, toate cu numere din Austria.

Banda, de asemenea, a jefuit între 300 și 400 de telefoane mobile și s-a mutat în diferite țări.

Punctul de cotitură a anchetei a fost în momentul arestării a trei români din Graz, un bărbat de 35 de ani și două femei, de 24 și 28 de ani, la data de 19 iunie 2018. De acolo, au urmat 12 arestări în România, Germania, Norvegia și Slovenia. După o lună, pe 18 iulie, a avut loc arestarea unui suspect principal, în vârstă de 25 de ani, din România.

O mare parte dintre arestați au mărturisit legăturile pe care le aveau și modul de operare a grupului, fiind condamnați la pedepse cu închisoarea de până la trei ani. Capii rețelei însă nu au fost prinși nici până acum.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel