Austria. Autorităţile ameninţă cu un al doilea lockdown, din cauza numărului mare de infectări

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

O ultimă soluţie, în cazul în care continuă actuala creştere a numărului de cazuri de Covid-19, ar fi impunerea unui al doilea lockdown, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz.

Situaţia din spitale va determina dacă va fi sau nu impus un nou lockdown, a spus Kurz. “Nicio ţară din lume nu ar permite ca sistemul său de terapie intensivă să fie depăşit”, a adăugat el.

Posibila suprasolicitare a sistemului de sănătate este o cerinţă legală pentru impunerea unui lockdown, în Austria, scrie Agerpres. Duminică, în Austria au intrat în vigoare o serie de restricţii în vederea încetinirii răspândirii coronavirusului, între care limitarea la şase persoane a numărului de persoane care pot participa la reuniuni private în interior şi la 12 în exterior, respectiv la 1000 în interior, 1500 în exterior în cazul evenimentelor mai mari. De asemenea, a crescut numărul zonelor publice unde masca este obligatorie.

Sâmbătă, autorităţile sanitare din această ţară cu 8,5 milioane de locuitori au anunţat că numărul de infectări înregistrate în decurs de 24 de ore a crescut la nivelul record de 3614, numărul total al cazurilor de contaminare înregistrate de la începuturile pandemiei ajungând la 79.770. În spital se aflau sâmbătă 1002 persoane şi 172 în unităţi de terapie intensivă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel