Austria are nevoie de îngrijitoarele românce. Eforturi pentru schimbarea Ordonanței Militare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură diepresse.com
Sursa foto: captură diepresse.com

Transportul aerian planificat, cu care asistenții medicali și lucrătorii de îngrijire ar trebui aduși miercuri din România în Austria, pentru a putea lucra în Burgenland, este anulat, transmite kurier.at.

Motivul pentru anularea zborului care era programat pe 15 aprilie este o ordonanța de urgență adoptată în România pe baza căreia asistenții și îngrijitorii nu au dreptul în prezent să părăsească țara, a declarat Christian Illedits (SPÖ), consilier de stat pentru afaceri sociale.

După discuțiile cu Ministerul Afacerilor Sociale și cu Ministerul Afacerilor Externe, a devenit clar că zborul planificat de statul Burgenland nu ar putea avea loc pe 15 aprilie.

 

Cetățenii români ar fi plasați în „carantină instituționalizată”

 

Cetățenii români ar fi plasați în „carantină instituționalizată” dacă ar veni din Austria. Aceasta înseamnă o carantină forțată supravegheată. Din perspectiva de azi, nu se poate spune cât vor dura măsurile, mai notează sursa citată.

„Informăm toate agențiile și persoanele afectate de noile dezvoltări și sperăm ca cât mai mulți îngrijitori să rămână în Burgenland. Indemnizația de separare s-a dovedit deja a fi o inițiativă eficientă”, a spus Illedits.

Departamentul de Stat spune că face „eforturi diplomatice” pentru ca Ordonanța Militară să fie modificată, iar îngrijitoarele românce să ajungă cât mai repede în Austria.

Potrivit sursei citate, 600 de îngrijitoare românce ar trebui să plece pe 15 aprilie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel