Austria. O româncă l-a dat afară din casă pe soțul ei bolnav: „A devenit geloasă pe mama ei”. Acum bărbatul trebuie să doarmă cu un câine în mașină

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Austria. O româncă l-a dat afară din casă pe soțul ei bolnav: „A devenit geloasă pe mama ei”. Acum bărbatul trebuie să doarmă cu un câine în mașină. FOTO: captură heute.at
Austria. O româncă l-a dat afară din casă pe soțul ei bolnav: „A devenit geloasă pe mama ei”. Acum bărbatul trebuie să doarmă cu un câine în mașină. FOTO: captură heute.at

O româncă în vârstă de 40 de ani, după o ceartă aprinsă cu soțul ei, un austriac de 57 de ani, l-ar fi dat afară din casă și acum bărbatul trebuie să doarmă în mașină în timp ce așteaptă o operație la plămâni, în Austria.

Norocul austriacului Johannes părea să-i surâdă anul trecut, însă acum viața lui este „în ruine”. Cu ani în urmă s-a întâlnit și s-a îndrăgostit de viitoarea lui soție româncă, relatează heute.at. Împreună cu ea conducea un salon de înfrumusețare în Viena (cotă de 50%) și a locuit cu ea în casa lui din vestul Austriei Inferioare. Dar acum s-a declanșat un război amar, cu acuzații reciproce urâte: ea spune că îi este frică de moarte de el pentru că ar fi rănit-o, iar el spune că soția lui își dorește doar averea.

Antreprenorul și românca s-au întâlnit în urmă cu cinci ani. Bărbatul suferea de boli pulmonare și se îmbolnăvea din ce în ce mai mult, fiind în cele din urmă trecut pe o listă de transplant. În decembrie 2020, cuplul s-a căsătorit.

„Am plătit 15.000 de euro pentru nuntă, deși niciodată nu mi-am dorit cu adevărat să mă căsătoresc”, a spus bărbatul de 57 de ani.

 

„Soția a devenit geloasă pe mama ei”

 

La mijlocul lunii septembrie 2021, operația pulmonară necesară aproape avea să aibă loc. 

„Când eram în vacanță în Croația, a sunat un medic AKH și ne-am grăbit la Viena. Soția mea s-a ocupat de toate, i-a ordonat mamei ei să meargă în Austria Inferioară să ia toate lucrurile noastre. Numai că operația a fost anulată la urma urmei, pentru că pe plămânul donatorului a fost găsit un mic carcinom”, spune Johannes.

Următoarea lovitură a destinului, doar două zile mai târziu după dezamăgirea din cauza operației: tendonul lui Ahile a bărbatului s-a rupt și a trebuit să fie operat.

„Anestezia generală era prea riscantă, am fost la terapie intensivă pentru o perioadă scurtă de timp. Când am venit acasă într-un scaun cu rotile, soacra mea, în vârstă de 70 ani, era deja în casă. A fost foarte drăguță, a avut grijă de mine singură, cu sacrificiu. Nu mă puteam mișca deloc”, relatează antreprenorul din Austria Inferioară.

După ruperea tendonului, soția nu ar fi trebuit să se mai îngrijească de soțul ei, conform lui Johannes, pentru că soacra a făcut totul: „A fost cu adevărat uimitor. Numai că soția a devenit geloasă pe mama ei. Era geloasă pe propria ei mamă”. 

 

„Soția mea a spus că mama ei ne distruge căsnicia”

 

Până la urmă, în penultimul weekend din octombrie ar fi avut loc confruntări violente. Românca a sunat la poliție de cinci sau șase ori și a fost dusă o dată la spital. Conform mărturiilor, bărbatul ar fi împins-o, ea s-a împiedicat și a dat cu mâna de perete.

Austriacul a sunat și el o dată la poliție, deoarece soția lui ar fi încercat să-i ia toți banii din seif. 

Apoi, românca spune că bărbatul ar fi amenințat-o cu moartea și este îngrozită de el.

Bărbatul are înregistrări video de la camera de supraveghere a sistemului de alarmă, iar poliția nu ar fi înregistrat nicio plângere după vizionarea videoclipurilor. Cu toate acestea, adevărul este că doar bărbatul de 57 de ani a fost raportat după spitalizarea soției.

Săptămâna trecută, bărbatul a primit apoi interdicția: nu are voie să intre în casa lui timp de trei luni și are voie doar până la 100 de metri să se apropie de apartamentul femeii din Viena și de compania lor. Chiar înainte de asta, se spune că românca și-ar fi pus propria mamă în fața ușii ca să o dea afară.

„Soacra mea nu a înțeles, era tristă și eu la fel, dar soția mea era dură ca piatra”, a spus austriacul. „Soția mea a spus că mama ei ne distruge căsnicia”.

 

Cu un câine într-un BMW seria 6

 

De săptămâna trecută, bărbatul de 57 de ani se plimbă prin zonă, conducând BMW-ul seria 6 alături de câinele său, în vârstă de 3 ani: „În timpul zilei, sau cât mai des, stau în cafenele. Noaptea dorm uneori în mașină pentru că aproape că nu există hoteluri care acceptă câini. Și animalul meu de companie este extrem de important pentru mine. Și oricum trebuie să merg mereu la spital”, spune Johannes. 

Bărbatul poate dormi bine doar cu un aparat de oxigen, așa că în prezent doarme foarte puțin. Adesea trebuie să meargă și la spitalul de stat. Potrivit lui, singurul lucru care a împiedicat internarea sa a fost câinele.

„Și ea a vrut cățelul, dar nu îl va primi, el va rămâne cu mine”, a precizat soțul româncei.

Austriacul critică și decizia instanței: „În sesizare, soției mele i s-a atribuit și o boală pulmonară gravă pe care nu o are. Eu am BPOC, nivel 4, și am nevoie urgentă de un plămân nou”.

 

„Există un pericol acut pentru viața clientului meu”

 

Pe de altă parte, „dacă se suspectează violența împotriva femeilor, ar fi fost nevoie de o represiune mai dură din partea instanței”.

„Există mărturie împotriva mărturiei și sunt mulți bani în joc. Soția mea speră că voi înnebuni. Pot dovedi asta cu numeroase mesaje primite pe WhatsApp”, a mai spus soțul româncei.

Johannes speră acum în munca avocatului său, Astrid Wagner.

„Pentru mine aceasta este o decizie complet de neînțeles. Potrivit opiniei experților, există un pericol acut pentru viața clientului meu. Eu mă voi asigura că clientul meu și câinele lui pot pleca repede acasă”, spune Astrid Wagner.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel