Austria. Fetiță de 13 ani, găsită moartă: A fost drogată, violată și ucisă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Austria. Fetiță de 13 ani, găsită moartă: A fost drogată, violată și ucisă. FOTO: captură kurier.at
Austria. Fetiță de 13 ani, găsită moartă: A fost drogată, violată și ucisă. FOTO: captură kurier.at

O fetiță de numai 13 ani a fost găsită moartă în districtul Donaustadt din Viena, la marginea unui spațiu verde, sâmbătă, 26 iunie.

Potrivit autopsiei, fata a fost drogată, agresată sexual și apoi asfixiată. 

Pe lângă suspecții arestați până acum, doi tineri din Afganistan în vârstă de 16 și 18 ani, o altă persoană este căutată de autorități. Este cea care a pus la dispoziție apartamentul unde fetița de 13 ani a fost ademenită. Acolo a fost drogată cu Ecstasy și se presupune că a fost abuzată sexual.

Detaliile morții copilei și modul în care fata de 13 ani a ajuns pe stradă sunt încă neclare. Unele surse spun că fata a fost sufocată în apartament și abandonată, apoi, într-un spațiu verde, fiind găsită fără semne vitale, sprijinită de un copac.

Potrivit poliției, trupul copilei moarte era acoperit cu vânătăi. Au fost găsite și urme de violență pe gâtul victimei, care nu avea documente de identitate asupra ei. Abia duminică a fost identificată victima, după ce părinții fetei, din Tulln, s-au prezentat la o secție de poliție și au anunțat că victima este fiica lor, dispărută de acasă.

 

Cel mai tânăr tace, cel mai mare neagă

 

Cei doi suspecți de 16 și 18 ani nu au contribuit până acum la clarificarea faptelor în timpul interogatoriilor. Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, Markus Dittrich, cel mai tânăr a tăcut până acum, în timp ce cel mai mare a negat că ar avea vreo legătură cu uciderea fetei.

După un alt interogatoriu de poliție, miercuri, au fost transferați la închisoarea (JA) Josefstadt. „Procurorul responsabil a ordonat transferul”, a declarat Carmen Kainz, purtătorul de cuvânt al Parchetului din Viena, miercuri după-amiază ca răspuns la o cerere APA .

Suspecții se vor muta în celulele departamentului pentru tineret din JA în cursul după-amiezii. Începând cu acest moment, urmărirea penală are la dispoziție 48 de ore pentru a depune cererile de arestare la instanța regională. Procuratura publică a comandat deja mai multe rapoarte de experți - inclusiv un raport de autopsie pentru a clarifica cauza exactă a decesului, precum și un raport toxicologic și unul genetic.

Mai multe detalii despre tânărul de 16 ani au devenit cunoscute miercuri. Tânărul afgan se află în Austria de aproape trei luni; a intrat în Austria pe 7 aprilie și ulterior a solicitat azil. Mama și sora lui sunt în Austria de mult timp și ambele au primit azil în 2020. Tânărul de 16 ani a fost admis la procedura de azil - cu toate acestea, potrivit informațiilor din partea APA, a fost inițiată o procedură de încetare a șederii sale din cauza infracțiunii de care a fost acuzat acum.

Ministrul de interne Karl Nehammer (ÖVP) și șeful poliției din Viena, Gerhard Pürstl, au anunțat detalii despre ancheta privind moartea fetei de 13 ani. Fata îi cunoștea pe cei doi suspecți și îi însoțise de bunăvoie la apartamentul tânărului de 18 ani din Viena-Donaustadt. Potrivit lui Pürstl, acolo erau administrate droguri - probabil extasy.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel