Austria. Doi tineri români, morți într-un cumplit accident de muncă: Au căzut într-o prăpastie și au decedat pe loc. Niciun vinovat

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Doi tineri muncitori români și-au pierdut viața, în septembrie 2019, într-un accident forestier, în Grosskirchheim din districtul Spittal, Austria. Parchetul din Klagenfurt a închis astăzi dosarul: niciun vinovat pentru această tragedie.

La mai bine de doi ani după ce doi muncitori au murit într-un accident forestier în comuna Großkirchheim din districtul Spittal, parchetul Klagenfurt (StA) a renunțat la anchetă.

După cum a informat astăzi purtătorul de cuvânt al StA, Markus Kitz, pentru Agenția de Presă din Austria (APA), procesul de anchetă a fost îndelungat, dar acum este clar că accidentul nu va avea consecințe juridice.

Tragedia s-a petrecut în data de 12 septembrie 2019, atunci când cei doi muncitori români, în vârstă de 21, respectiv 29 de ani, se aflau într-o telecabină care transporta lemne deasupra unei prăpăstii, când aceștia au căzut și au murit pe loc. Circa 70 de membri ai echipelor de salvare au fost mobilizați pentru a recupera corpurile neînsuflețite ale celor doi, în timp ce un elicopter medical a aterizat la locul accidentului pentru a-i transporta la spital. Cei doi lucrau la curățarea unei zone afectate de pădure. Trupurile lor au fost recuperate la câteva ore după tragedie.

 

Ancheta a fost întreruptă, moartea celor doi români fiind doar un accident, fără niciun vinovat

 

Procurorii au anchetat și au depus o plângere penală împotriva unei persoane pentru omor din culpă, un an mai târziu, pe 17 noiembrie 2020. „Tribunalul regional din Klagenfurt a respins plângerea penală și a întrerupt procedura. Parchetul din Klagenfurt a depus o plângere la instanța regională superioară responsabilă din Graz”, a declarat Kitz.

Anchetatorii au vrut să vadă dacă învinuitul a observat că cei doi tineri români au pus sistemul în funcțiune și dacă ar fi putut lua măsuri „care ar fi prevenit accidentul cu o probabilitate aproape de certitudine”. Un expert tehnic a fost pus să răspundă la aceste întrebări și a ajuns la concluzia că învinuitul ar fi trebuit să observe punerea în funcțiune, „dar nu avea nicio modalitate de a preveni accidentul de muncă și moartea celor doi români”

Ancheta a fost întreruptă, moartea celor doi români fiind doar un accident, fără niciun vinovat.

 

Telecabina s-a prăbușit în prăpastie

 

Presa locală relata la acea vreme că telecabina s-a prăbușit în prăpastie după ce s-a rupt cablul, din cauza vitezei.

În Grosskirchheim și Mörtschach sunt zeci de români și bosniaci care lucrează în pădure. Potrivit sighet247.ro, în același an și în aceeași zonă un alt tânăr român și-a pierdut viața tot într-un tragic accident de muncă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel