Austria. Doi șoferi români de TIR, trimiși în închisoare. Unul dintre ei a fugit, dar a fost prins când s-a întors la camion după acte

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Doi șoferi români de TIR au fost arestați în Semmering, landul Niederösterreich din Austria.

Potrivit autorităților, în timpul unei inspecții de camion vineri dimineață, opt refugiați au fost descoperiți în cală și doi contrabandiști români au fost arestați. Bărbații refugiați din India și Pakistan cu vârste cuprinse între 23 și 43 de ani au spus că doresc să solicite azil. Un migrant s-a plâns de dureri în piept și a fost dus la spital, potrivit poliției, oamenii din remorcă nu erau înghesuiți.

 

Șoferii români, duși în închisoare

 

Oficialii Compartimentului Poliţiei Străinilor şi Reţinerii (AFA) l-au întâlnit iniţial doar în timpul controlului pe şoferul de 40 de ani din România. Conaționalul său, în vârstă de 28 de ani, a fugit din cabina șoferului cu puțin timp înainte, dar acest lucru a fost observat de un martor și a transmis poliției.

După ceva timp, șoferul român s-a întors la vehicul la câteva ore după inspecție și a încercat să-l spargă pentru a-și lua actele și banii. Un alt martor i-a alertat așadar pe ofițerii comandamentului poliției orașului Semmering, care l-au arestat pe român. A fost identificat pe baza cărților de identitate găsite în camion.

Cei doi contrabandişti români acuzaţi sunt duşi într-o închisoare din ordinul parchetului din Viena, a anunţat sâmbătă poliţia.

 

Vezi și 

 

Austria. O camionetă s-a răsturnat în timp ce încerca să scape de urmărirea poliţiei: Mai mulți migranți și-au pierdut viața

 

Trei migranţi clandestini au fost ucişi şi mai mulţi alţii răniţi sâmbătă în Austria, după ce o camionetă care-i transporta şi care încerca să scape de urmărirea poliţiei s-a răsturnat, relatează agenţia APA citată de AFP.

Accidentul a avut loc la Burgenland, aproape de frontiera cu Ungaria.În total 20 de persoane, printre care şi copii, erau înghesuite în partea din spate a camionetei. Doi bărbaţi şi o femeie au murit în urma răsturnării camionetei, iar şoferul acesteia a fost arestat.

Ministerul austriac de Interne a anunţat în luna mai destructurarea unei reţele care a ajutat zeci de mii de migranţi ilegali să pătrundă din Ungaria în Austria, majoritatea sirieni.

În anul 2005 au fost găsiţi într-un camion închis ermetic 71 de migranţi, inclusiv copii, morţi prin asfixiere. Aceştia au decedat aparent în Ungaria, dar au fost descoperiţi de partea austriacă a frontierei.

„Moartea tragică a trei persoane la punctul de trecere Kittsee/Jarovce arată încă o dată brutalitatea și lipsa de scrupule a mafiei de contrabandă. Oamenii sunt ademeniți cu promisiuni complet false și își riscă viața în acest proces. Acțiunea hotărâtă împotriva acestei forme de criminalitate organizată este mai relevant și mai important ca niciodată. După cum arată incidentul de astăzi, viețile oamenilor nu contează pentru mafia contrabandistului - moartea lor este pur și simplu acceptată”, a declarat ministrul de Interne Gerhard Karner (ÖVP).

Iar parlamentarul Ewald Schnecker (SPÖ) a criticat. „Acest incident tragic arată încă o dată că problemele nu pot fi rezolvate prin retorică și PR, ci acceptând realitățile și căutând și implementând soluții politice. Avem nevoie de centre de proces în afara Europei cât mai curând posibil. Acest lucru i-ar priva pe contrabandişti de modelul lor de afaceri şi ar salva oamenii de căile de evacuare periculoase”, a cerut Schnecker de la ORF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel