Austria. Bărbat, căutat după ce a închiriat schiuri de la zece centre și nu le-a mai adus înapoi. Se prezenta ca fiind român: Pagube de zeci de mii de euro

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Poliția din Tirol, un land federal situat în vestul Austriei, caută un bărbat care a închiriat schiuri sub un nume fals de la zece magazine și nu le-a mai adus înapoi. 

De la începutul și până la sfârșitul lunii ianuarie 2023, un făptuitor necunoscut ar fi închiriat schiuri sub un nume fals de la un total de zece magazine de sport. În afară de asta, vinovatul a luat schiurile mărcii „ATOMIC Redster”, modelele G9 și S9, pe care le-a ademenit din magazinele din Westendorf și din Stubaital furnizând date personale false și cazare de vacanță. Până acum, acest lucru a dus la pagube totale de zeci de mii de euro.

2. Austria. B... (austria--barbat--cautat-dupa-ce-a-inchiriat-schiuri-de-la-zece-centre-si-nu-le-a-mai-adus-inapoi--se-prezenta-ca-fiind-roman-pagube-de-zeci-de-mii--1.jpg)

 

A folosit acte de identitate românești și maghiare

 

Descrierea făptuitorului. Se crede că hoțul este de sex masculin, provine din Europa de Est, are în jur de 30-45 de ani și vorbește engleza. El a purtat și mască FFP2 sau MNS atunci când a comis infracțiunile. În toate cazurile, făptuitorul a purtat bocanci de schi roșii marca „ATOMIC”, sau cel puțin le-a purtat cu el pentru a regla legăturile. Făptuitorul a purtat întotdeauna îmbrăcăminte de schi cu cască și ochelari de schi (mărci de ochelari de schi: „Smith” sau „100%”), deși acestea variau la locul infracțiuni.

Acțiunea făptuitorului. În toate cazurile, autorul a împrumutat schiuri „ATOMIC Redster”, modelele G9 și S9, cu lungimea cuprinsă între 165 cm și 177 cm. La închiriere, de obicei nu prezenta niciun document fizic, ci arăta pe telefonul mobil o poză a actului de identitate românesc sau maghiar sau spunea că a pierdut buletinul. Următoarele nume sau legitimații au fost folosite de către făptuitor până acum: „KEDVES Viktor”, „BERACZKA Tamas”, „BRAZATOR Viktor”, „CENUȘE Ion” și „REBEGEA Vlady” și „DIR Antonia”.

3. -imagine fara descriere- (austria--barbat--cautat-dupa-ce-a-inchiriat-schiuri-de-la-zece-centre-si-nu-le-a-mai-adus-inapoi--se-prezenta-ca-fiind-roman-pagube-de-zeci-de-mii--2.jpg)

 

Poliția a făcut verificări la cazarea menționată de hoț

 

Verificările ulterioare ale locuinței de vacanță menționate au scos la iveală faptul că făptuitorul nu s-a cazat niciodată acolo. Taxele de închiriere se plătesc întotdeauna în numerar. Făptuitorul stă doar câteva minute în magazine și este nerăbdător să finalizeze imediat închirierea.

Poliția speră la informații din partea publicului. În cazul în care apar persoane suspecte, al căror comportament corespunde caracteristicilor enumerate sau al căror aspect seamănă cu fotografiile, cea mai apropiată secție de poliție trebuie informată imediat, cu referire la informațiile disponibile.

4. -imagine fara descriere- (austria--barbat--cautat-dupa-ce-a-inchiriat-schiuri-de-la-zece-centre-si-nu-le-a-mai-adus-inapoi--se-prezenta-ca-fiind-roman-pagube-de-zeci-de-mii--3.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel