Australia. Un pompier ROMÂN, pe PRIMUL loc a ultramaratonului „The Track”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Pompierul botoşănean Iulian Rotariu s-a clasat pe prima poziţie după cea dintâi etapă a ultramaratonului „The Track”, care a debutat, astăzi, în Australia, a anunţat organizatorii.

Clasamentul întocmit de Canal Aventure arată că Iulian Rotariu a terminat cursa de 30 de kilometri, de la Ellery Creek la Serpentine Chalet Dam, într-un timp de 3h 13' 37", cu peste 40 de minute avans faţă de cel de-al doilea clasat, belgianul Guy Goossens.

Cursa, organizată de Canal Aventure, are loc între 15 şi 24 mai în Australia, în Golful din Teritoriul de Nord, între oraşul Alice Springs şi Uluru, în cel mai arzător deşert din zonă. Linia de finish se află la poalele Uluru, inima spirituală a Australiei. Cu fiecare etapă, distanţa pe care trebuie să o parcurgă creşte, la fel şi altitudinea. Dacă în prima zi are de alergat un maraton (30 kilometri), la 700 de metri altitudine, în ultima zi, distanţa pe care trebuie să o parcurgă este de 127 de kilometri, la 1.700 metri altitudine. Iulian va purta tricoul cu numărul 28.

Subofiţerul de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani va alerga în spirit caritabil, pentru a face cunoscută şi a sprijini "Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism din Botoşani".

În ultimii trei ani, plutonierul adjutant Iulian Rotariu, angajat al ISU Botoşani, a participat la cinci ultramaratoane organizate de 4Deserts: "Gobi March" China, în iunie 2016 - locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general; "Atacama Crossing' - Chile, în octombrie 2016 - locul I la categoria lui de vârstă, locul VI la general; "Sahara Race", în mai 2017 - locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general; "Roving Race" Patagonia, în noiembrie 2017 - locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general şi "The Last Desert" Antarctica, în decembrie 2018 - locul II.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel