Australia, o nouă lege demnă de urmat. Pedofilii se vor confrunta cu pedepse mult mai mari decât înainte

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Australia, o nouă lege demnă de urmat. Pedofilii se vor confrunta cu pedepse mult mai mari decât înainte / Foto: Unsplash
Australia, o nouă lege demnă de urmat. Pedofilii se vor confrunta cu pedepse mult mai mari decât înainte / Foto: Unsplash

Agresorii sexuali de copii din Australia de Sud riscă să petreacă mult mai mult timp în închisoare, după ce noi legi au fost adoptate în parlamentul statului.

Printre modificări, pedeapsa maximă pentru indecență gravă a fost majorată de la 5 la 15 ani în spatele gratiilor.

Persoanele prinse că agresează sexual copii ar putea sta mai mult de un deceniu în spatele gratiilor, în timp ce prădătorii online care descarcă, partajează sau creează materiale de abuz asupra copiilor nu vor beneficia de clemență dacă vârsta victimelor lor este necunoscută.

 

Australia de Sud, unele dintre cele mai stricte legi din țară pentru protejarea copiilor 

 

Procurorul general Kyam Maher a declarat că Australia de Sud are acum unele dintre cele mai stricte legi din țară pentru protejarea copiilor și pedepsirea infractorilor.

Pedepsele impuse prădătorilor reflectă acum mai bine impactul pe viață lăsat asupra victimelor lor”, a declarat el.

„Guvernul nostru a ascultat supraviețuitorii abuzurilor sexuale asupra copiilor și familiile acestora și suntem mândri să oferim noi legi dure care vor pedepsi în mod corespunzător prădătorii”, conform Daily Mail.

Modificările vin după ce un ofițer de informații din cadrul Forțelor Aeriene Regale Australiene a mărturisit 230 de acuzații legate de sex cu copii, implicând victime din întreaga lume. 

Sergentul Jacob Donald Walsh a pledat marți, în fața Curții de Justiție din Adelaide, vinovat de unul dintre cele mai mari cazuri de abuz asupra copiilor făcute vreodată împotriva unui singur infractor din Australia.

Infracțiunile lui Walsh au fost comise în timp ce acesta lucra în domeniul informațiilor electronice pentru Grupul de Știință și Tehnologie a Apărării de la Baza RAAF Edinburgh, la aproximativ 25 km nord de Adelaide. 

Infracțiunile au implicat exploatarea sexuală a copiilor, abuzul și manipularea online a acestora și au inclus folosirea de către Walsh a fotografiilor copiilor pentru a-i șantaja și a-i determina să furnizeze imagini sexuale explicite.

Echipa comună de combatere a exploatării copiilor din Australia de Sud (JACET) a produs 88.000 de pagini de dovezi împotriva lui Walsh, potrivit The Advertiser.

 

Sergentul Jacob Donald Walsh agresase sexual 25 de minori

 

Walsh a fost acuzat pentru prima dată de doar două infracțiuni în mai 2021 și a fost eliberat pe cauțiune. El a fost arestat din nou în luna august a aceluiași an și acuzat de 45 de infracțiuni.

Curtea Supremă din Australia de Sud a auzit că Walsh a petrecut opt luni folosind aplicații de social media pentru a-și ademeni victimele adolescente pentru sex și pentru a solicita materiale de abuz asupra copiilor.

Confruntat cu greutatea probelor medico-legale, Walsh a fost de acord să coopereze cu poliția și să furnizeze parolele conturilor pe care le folosise pentru a abuza de copii. 

Ulterior, procurorii au dezvăluit că au identificat 25 de victime și că au fost în contact cu forțele de poliție internaționale și interstatale.

'Peste 1.000 de mesaje, care constau între 10.000 și 60.000 de linii de chat fiecare, se referă direct la pregătirea copiilor pentru activități sexuale specifice', a declarat un procuror la acea vreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel