Augustin Zegrean, după decizia CEDO în cazul Kovesi: „Politicienii ar trebui să înțeleagă să respecte legea”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean spune că decizia CEDO în cazul Laurei Codruța Kovesi este una reparatorie, din care politicienii și cei care se află vremelnic în mari funcții în stat ar trebui să înțeleagă să respecte legea.

Fostul șef al CCR a explicat că CEDO nu a analizat decizia Curții Constituționale, a analizat faptul că Laura Codruța Kovesi a fost revocată fără a i se da posibilitatea de a se apăra în instanță.

Citește și Ludovic Orban, după decizia CEDO în cazul Kovesi: „Decizia CCR, contaminată de influența nefastă a lui Dragnea"

„Nu este prima dată când statul român este sancționat de CEDO. Ar trebui să se înțeleagă, din acestă decizie, că nici măcar președintele nu face ce vrea el în țara asta, ci trebuie să facă exact ce scrie în Constituție și în lege. Până la urmă, președintele a fost cel care a revocat-o din funcție, la cererea ministrului Justiției, în urma hotărârii date de CCR. Am spus la vremea respectivă că doamna Kovesi nu poate fi revocată prin această modalitate”, a declarat Zegrean.

Citește și Birchall, după decizia CEDO în dosarul Kovesi: „Palmă rușinoasă pentru Toader! Să își dea demisia!"

El spune că această decizie este o reparație morală.

„Din această decizie, politicienii și cei care se află vremelnic în mari funcții în stat ar trebui să înțeleagă să respecte legea”, a adăugat Augustin Zegrean, potrivit HotNews.ro.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel