Birchall, după decizia CEDO în dosarul Kovesi: „Palmă rușinoasă pentru Toader! Să își dea demisia!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a reacționat după ce judecătorii Curţii Europene a Drepturilor Omului au ajuns la concluzia că demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA a fost abuzivă

„Decizia CEDO de astazi este o palma rusinoasa pentru CCR afectand grav credibilitatea Curtii Constitutionale a Romaniei. Este si un cartonas rosu devastator pentru presedintele CCR domnul Valer Dorneanu si judecatorii care au votat si au sustinut aceasta decizie care tine mai degraba de jocuri politice si nicidecum de lege si Constitutie!

Citește și CEDO: Demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA, abuzivă

Solicit ca toti cei care au sustinut si au votat pentru aceasta decizie: Dorneanu (fiind si raportor) Varga, Pivniceru si Lazaroiu sa isi dea demisia de onoare cu scuzele cuvenite romanilor. Este singurul gest care poate sterge rusinea abatuta asupra CCR.

Aceasta decizie este o palma foarte grea si tot atat de rusinoasa si pentru fostul ministru al justitiei, domnul Tudorel Toader care a mai fost si judecator CCR peste 10 ani. Consider ca si domnul Tudorel Toader ar trebui sa isi dea demisia de onoare cu scuzele pe care le datoreaza romanilor si sistemului judiciar! Revin cu analiza detaliata a acestei decizii”, a scris Birchall pe pagina de Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel