Au încercat să intre în România, ascunși într-o autoutilitară. Șoferul s-a ales cu un dosar penal

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Au încercat să intre în România, ascunși într-o autoutilitară. Șoferul s-a ales cu un dosar penal. Sursa foto: Politia de frontiera
Au încercat să intre în România, ascunși într-o autoutilitară. Șoferul s-a ales cu un dosar penal. Sursa foto: Politia de frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, într-o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, douăzeci și șase de cetățeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în România din Republica Bulgaria.

În data de 25.05.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale în zona de competență.

Astfel, în jurul orelor 00.30, pe D.N. 3, în zona localității Ostrov, polițiștii de frontieră au oprit pentru control o autoutilitară, înmatriculată în Bulgaria, condusă de un cetățean bulgar, în care se afla un grup de 26 de cetățeni străini.

Întrucât persoanele nu își justificau prezența în zonă au fost conduse la sediul instituției pentru efectuarea de verificări suplimentare.

La cercetări a rezultat faptul că sunt 26 cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 și 45 ani, care au încercat să treacă fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria.

În cauză cercetările sunt în curs de desfășurare pentru stabilirea cu exactitate a condițiilor în care s-a săvârșit fapta dar și pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a eventualelor persoane care au facilitat trecerea ilegală și transportul migranților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel