Au furat figura lui Iisus și au cerut răscumpărare pe TikTok. Doi tineri din Spania au fost arestați

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
L-au furat pe pruncul Isus și au cerut răscumpărare pe TikTok. Doi tineri din Spania au fost arestați
L-au furat pe pruncul Isus și au cerut răscumpărare pe TikTok. Doi tineri din Spania au fost arestați

Figura pruncului Iisus, furată din grădina publică din Sant Vicent del Raspeig (Alicante), unde a fost reconstituită Scena Nașterii Domnului, a apărut duminică seara, 17 decembrie, într-un container pentru gunoi.

Autorii incidentului au cerut răscumpărare în valoare de 2.000 de euro pe Tik Tok și au fost arestați, potrivit primăriei Sant Vicent del Raspeig.

Bărbații arestați au 19 și, respectiv, 21 de ani, sunt locuitori ai orașului și au revendicat furtul figurii în orașul de la marginea capitalei provinciei. Potrivit Consiliului Local, aceștia au recunoscut faptele la secția de poliție și au fost aduși în fața justiției.

Scena Nașterii Domnului se află într-o grădină locală și într-un videoclip postat pe rețelele de socializare se poate vedea cum unul dintre ei fură silueta, în timp ce altul îl așteaptă în mașină. Ulterior, aceștia au solicitat suma de bani de la Poliția Locală, amenințând că, dacă nu vor face acest lucru, vor cauza prejudicii figurii, relatează periodicodeibiza.es.

Pachi Pascual, primarul orașului, a confirmat că au găsit figura într-un container la ora 20.00, în apropierea locului unde se afla scena Nașterii Domnului. Figurina este în stare bună, așa că a fost pusă la loc.

 

Scena nașterii lui Iisus, un eveniment important din tradiția creștină

 

Evenimentul nașterii lui Isus este descris în Noul Testament al Bibliei, în Evangheliile după Matei și Luca. Aceste relatări oferă detalii diferite, iar mulți creștini își împărtășesc credința în această poveste în timpul sărbătorii Crăciunului.

Îngerul Gabriel a fost trimis de către Dumnezeu să anunțe Fecioarei Maria că ea va concepe și va naște un fiu, care va fi Fiul lui Dumnezeu. Maria a primit vestea și a acceptat voia lui Dumnezeu.

În timpul domniei împăratului roman Augustus, a fost emis un decret pentru recensământ, iar toți oamenii trebuiau să se înregistreze în orașul lor de origine. Astfel, Iosif, logodnicul Mariei, care era din casa și neamul lui David, a călătorit cu Maria însărcinată la Betleem, orașul lui David.

Când Maria și Iosif au ajuns la Betleem, nu au găsit loc într-un han, iar Isus s-a născut într-o iesle. Îngerii au vestit vestea bună păstorilor din apropiere, iar aceștia s-au dus să vadă pruncul.

Steaua Betleemului a ghidat un grup de magi (înțelepți sau regi) din Răsărit să vină și să se închine Pruncului Isus, aducând daruri de aur, smirnă și tămâie.

Aceste evenimente sunt celebrare în mod tradițional în creștinism în timpul sărbătorii Crăciunului, când creștinii marchează nașterea lui Isus Cristos. Este important de menționat că detaliile exacte ale scenelor și interpretările lor pot varia între diferitele comunități și tradiții creștine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel