Atenţionare de călătorie pentru români, în Franţa: Trenurile și avioanele, afectate de greva generală

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o informare importantă pentru cetățenii români care se află sau intenționează să călătorească în Franța. Marți, 6 iunie, este planificată o grevă generală care va avea un impact semnificativ asupra transportului și circulației în întreaga țară.

Potrivit MAE, se așteaptă perturbări ale circulației feroviare la nivel național, afectând trenurile de mare viteză (TGV) și Ouigo, precum și trenurile regionale (TER), interurbane (Intercites) și trenurile de suburbie (Transilien). De asemenea, vor fi afectate și transportul internațional, inclusiv trenurile Thalys și Eurostar.

În plus, transportul public urban va fi afectat, ceea ce poate duce la întârzieri și modificări ale orarului mijloacelor de transport în comun. De asemenea, se prevăd posibile blocaje ale unor drumuri de către transportatorii rutieri.

Este recomandat ca cetățenii români să fie conștienți de aceste perturbări și să-și reorganizeze călătoriile în consecință. De asemenea, se recomandă urmărirea actualizărilor și informațiilor furnizate de autoritățile locale și de companiile de transport.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează importanța respectării regulilor și recomandărilor în timpul călătoriilor și recomandă cetățenilor români să se informeze în prealabil cu privire la situația actuală din zonele în care urmează să călătorească.

 

Controlorii aerieni sunt mobilizaţi de sindicate pentru a se alătura apelului la grevă

 

Totodată, controlorii aerieni sunt mobilizaţi de sindicate pentru a se alătura apelului la grevă, ceea ce va perturba orarul curselor aeriene. Direcţia Generală pentru Aviaţia Civilă (DGAC) a solicitat companiilor aeriene, cu ocazia precedentelor greve, anularea anumitor zboruri. Pasagerii vor fi anunţaţi de eventuale anulări/întârzieri ale curselor prin SMS. Detalii actualizate privind orarul de zbor sunt disponibile pe site-urile: https://www.parisaeroport.fr şi https://www.parisaeroport.fr/passagers/les-vols/compagnies-aeriennes, menţionează informarea MAE român.

Şi Federaţia transportatorilor rutieri se va mobiliza cu această ocazie, ceea ce poate provoca blocaje ale unor drumuri, atenţionează sursa citată.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel: Consulatul General al României la Paris: +33680713729; Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164; Consulatul General al României la Lyon: +33643627736; Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe mai recomandă consultarea paginilor web: http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel