ATENTAT terorist lȃngă Milano. Amenința elevii cu un cuțit

C. H. |
Data actualizării: | Data publicării:

Voia să facă un carnagiu. „Vreau să termin treaba asta! Să mergem la Aeroportul Linate. Nimeni nu coboară de aici! Decesele din Marea Mediterană trebuie oprite”.

Așa a spus Ousseynou Sy, un senegalez de 47 de ani, cu cetăţenie italiană, din 2004, care a sechestrat un autobuz pe care îl conducea spre San Donato Milanese, purtând aproximativ 50 de elevi. După ce a forțat un baraj, i-a dat foc amenințând că se sinucide. A fost oprit de carabinieri după ce a turnat deja benzină în mașină. Nu sunt răniți, dar există 14 intoxicați în spital (doisprezece copii și doi adulți). Sy sechestrase vehiculul și se îndrepta spre aeroportul din Linate. Dupa ce a fost blocat, omul a iesit din autobuz cu o brichetă şi a incendiat autobuzul, ȋn timp ce carabinierii au salvat elevii prin partea din spate dupa ce au spart ferestrele.

Citește și ATENTAT în Italia. Șoferul a STRIGAT: „De aici nu iese nimeni viu"

La un moment dat, Sy ar fi schimbat strada și, amenintând elevii cu un cuțit, ar fi spus: "Să mergem la Linate, nimeni nu mai coboară de aici". În acel moment, unul dintre elevi a sunat părinții cu telefonul mobil, care, la rândul lor, au alertat poliția. Imediat, o serie de puncte de control au fost declanșate în timp ce patrulele au ajuns la locul faptei. Șoferul la acel moment a forțat un baraj al carabinierilor, a lovit mașinile din jur, dar a pierdut controlul. Autobuzul a încetinit și apoi s-a lovit de guardrail. Imediat a stropit benzină pe autobuz şi l-a incendiat cu o bricheta, dar poliţia a reuşit să salveze elevii şi profesorii.

 

Călătoria terorii celor 51 de elevi a durat circa 40 de minute

 

Sy, care a contestat politica lui Salvini și a lui Di Maio, i-a fost datǎ circumstanța agravantă a atentatului terorist, după cum a raportat procuratura din Milano. Omul va trebui să răspundă și acuzaţiilor de răpire, incendiu și rezistență.

Conform rapoartelor carabinierilor, elevii din autobuzul sechestrat au fost legați de un profesor la ordinul lui Ousseynou Sy. Cu toate acestea, profesorul a legat încheieturile a doar 4-5 elevi cu benzi de plastic fără să le strȃngă, oferindu-le posibilitatea de a se elibera ușor.

Elevii sunt toți în cod verde, unul dintre adulți a fost transportat cu cod galben la spital. "Nimeni", explică cei de la serviciul de urgenţă, nu este rănit. În total, 23 de copii au fost vizitați la locul unde a fost imcendiat autobuzul care trebuia să-i aducă înapoi la școală după ora de sport. Copiii, care frecventează școala medie, au fost duși la Institutul Margherita Hack din San Donato Milanese, așteptând sosirea părinților și sprijin psihologic.

Citește și ATENTAT în Italia. Video ȘOCANT. Copii, aproape să fie INCENDIAȚI în autobuzul școlar

Şoferul, care are precedente pentru conducere în stare de ebrietate şi hărțuire sexuală și a unui minor care datează din 2007 și 2011, era șoferul obișnuit al vehiculului plecat de la Crema și care ar fi trebuit să însoțească elevii de la sala de sport la școală.

Ministrul de Interne, Matteo Salvini. "Un senegalez cu cetățenie italiană la volanul unui autobuz școlar, cu precedente penale pentru conducere în stare de ebrietate și hărţuire sexuală, a deturnat vehiculul și, în cele din urmă, l-a incendiat. S-a întâmplat în provincia Milano. Omul a fost arestat. În acest moment, autorităţile ȋi perchiziţionează casa. Vreau să ştiu de ce o persoană cu precedente similare a putut conduce un autobuz pentru transportul elevilor!", a spus Salvini.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel