Atentat în Paris: 130 de oameni au murit, printre care și doi români. Salah Abdeslam, condamnat pe viață

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Atentat în Paris: 130 de oameni au murit, printre care și doi români. Salah Abdeslam, condamnat pe viață
Atentat în Paris: 130 de oameni au murit, printre care și doi români. Salah Abdeslam, condamnat pe viață

Salah Abdeslam, principalul acuzat în procesul atentatelor jihadiste din 13 noiembrie 2015 din Franţa, a fost condamnat miercuri seara la închisoare pe viaţă de către Curtea Specială din Paris, relatează AFP.

Cei cinci magistraţi profesionişti au urmat rechizitoriul parchetului naţional antiterorist care ceruse această sancţiune extrem de rară, care face ca orice posibilitate de eliberare să fie infimă, împotriva singurului membru în viaţă al comandourilor care au ucis 130 de oameni la Paris şi Saint-Denis (lângă Paris), printre care şi doi români.

Pedepsele pronunţate în cazul celor 20 de inculpaţi judecaţi din septembrie în procesul atacurilor jihadiste din noiembrie 2015 din Franţa sunt cuprinse între doi ani şi închisoare pe viaţă.

Mohamed Abrini, ]bărbatul cu pălărie[ în atacurile de la Bruxelles, a fost condamnat de asemenea la închisoare pe viaţă în dosarul atacurilor din Franţa, cu o perioadă de siguranţă de 22 de ani. Şase dintre inculpaţi au fost judecaţi în contumacie.

În atacurile de la sala de concerte Bataclan, din şase baruri şi restaurante şi din zona stadionul Stade de France, mai mulţi islamişti au ucis 130 de oameni, în atacuri coordonate cu arme de foc şi bombe.

 

Peste 2.200 de părţi civile în procesul atentatelor teroriste de la 13 noiembrie

 

Peste 2.200 de persoane s-au constituit în părţi civile în procesul atentatelor de la 13 noiembrie 2015 din Franţa, care a avut loc în faţa unui tribunal special din Paris. Preşedintele tribunalului, Jean-Louis Perics, a efectuat în primele două zile de audiere apelul părţilor civile.

În plus faţă de cele 1.800 de părţi civile deja constituite, alte câteva sute s-au prezentat la tribunal pentru a cere ca această calitate de victime să le fie recunoscută. Numărul părţilor civile constituite în proces s-a ridicat la 2.232.

Atentatele de la 13 noiembrie, cele mai sângeroase comise vreodată în Franţa, s-au soldat cu 130 de morţi şi peste 350 de răniţi în Paris şi Saint-Denis.

Douăzeci de persoane suspectate de implicare în diverse grade în aceste atacuri au fost judecate într-un proces de nouă luni. Paisprezece acuzaţi, între care singurul membru încă în viaţă al comandourilor - Salah Abdeslam, a fost prezenţi la proces. Alţi şase, între care cinci presupuşi decedaţi, sunt judecaţi în absenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel