Atac terorist la Viena. EL este atacatorul: „Avea 30 de ani și a jurat credință Statului Islamic“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
terorist Viena
terorist Viena

După atacul terorist sângeros din mijlocul orașului Viena, luni seara, a fost identificat un suspect principal care și-a anunțat actul terorist pe internet. Potrivit Krone, este vorba despre un refugiat în vârstă de 30 de ani, care a fost împușcat de unitatea specială WEGA.

„La 20:09, un făptuitor a fost neutralizat de forțele WEGA”, a declarat, marți dimineață, șeful poliției din Viena, Gerhard Pürstl. Suspectul, care este puternic înarmat într-una dintre imagini - inclusiv o macetă pe care ar fi avut la el în timpul atacurilor de la Viena - este probabil să fi fost în Austria de ceva timp.

Cu puțin timp înainte, ministrul de interne Karl Nehammer anunțase deja într-o actualizare a situației că asasinul ucis, care, împreună cu un alt făptuitor aparent fugar, a provocat o baie de sânge în centrul Vienei, era un simpatizant al ISIS.

Citește și: Mărturiile unor români prinși în mijlocul terorii din Viena: „Cine a apucat să scape, a scăpat atunci”

 

Potrivit Krone, cu puțin timp înainte de atacul sângeros, el a jurat credință noului șef al miliției teroriste Statul Islamic, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Quraishi. Cu puțin timp înainte de atac, asasinul ar fi postat o altă fotografie, în legenda căreia, potrivit Bild.de, și-a exprimat simpatia pentru miliția teroristă. Nu se știe încă dacă postările au servit și ca apel la complicii săi. Contul Instagram al suspectului este acum închis.

Patru persoane au fost ucise în atacul terorist , 17 persoane au fost rănite, unele grav. După atacul din centrul Vienei, marți dimineață, Ministerul de Interne a confirmat mai multe percheziții domiciliare „în jurul făptuitorului”. Mai multe persoane au fost arestate. Ministrul de interne Karl Nehammer a anunțat marți dimineață că atacatorul ucis este un simpatizant al ISIS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel