Atac CIBERNETIC asupra sistemelor informatice din spitale

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Specialiştii Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică spun că au identificat o creştere semnificativă a atacurilor cu aplicaţii maliţioase la nivel naţional, atenţia fiind îndreptată asupra sistemelor informatice din spitale. Ministerul Sănătăţii a confirmat atacurile.

„Din notificările primite, CERT-RO a identificat o creştere semnificativă a atacurilor cu aplicaţii maliţioase de tip ransomware la nivel naţional în ultima perioadă, observându-se că, pe lângă utilizatorii casnici, atacatorii şi-au îndreptat atenţia în special către instituţii din domeniul sănătăţii, numărul entităţilor afectate fiind în creştere”, se arată pe site-ul Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au confirmat atacul cibernetic, conform Mediafax.ro.

La rândul său, ministrul Sorina Pintea a precizat că a transmis o informare către instituţiile din subordine cu recomandări de la Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

„În cursul zilei de ieri (miercuri,n.r.), am primit o informare de la Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică ce a identificat în ultima perioadă o creştere semnificativă a atacurilor cibernetice. În acest sens, ne-au fost transmise nişte recomandări pe care noi, cu celeritate, le-am transmis direcţiilor de sănătate publică şi instituţiilor din subordine, spre a fi transmise spitalelor existente pe teritoriul României”, a spus ministrul la Digi24.

Pintea a mai subliniat că pacienţii sunt afectaţi de acest atac: „În primul rând, documentele din spital sunt eliberate dintr-un sistem informatic care, dacă este blocat, îngreunează activitatea de internare, de eliberare a reţetelor. Pierderea datelor ar fi o problemă majoră, de neconceput”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel