Atac armat: Un mort şi patru răniţi grav după mai multe focuri de armă într-o biserică din SUA

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O persoană a murit şi patru au fost rănite grav, duminică, după mai multe focuri de armă trase într-o biserică, conform anunţului făcut de poliţia din Districtul Orange al statului California, la o zi după atacul din statul New York, transmite AFP.

"Patru persoane sunt grav rănite", a scris poliţia pe contul de Twitter, adăugând că "o victimă a murit la locul incidentului".

Un apel de urgenţă a fost primit la ora 13:26 (20:26 GMT) de la o biserică presbiteriană duminică după-amiază, potrivit forţelor de ordine. Biserica este situată în oraşul Laguna Woods, la 112 km sud-vest de Los Angeles.

"Am arestat o persoană şi am recuperat o armă care ar putea fi implicată" în crimă, a indicat pe Twitter departamentul şerifului, fără a preciza în acest stadiu motivaţiile din spatele incidentului armat.

Pompierii şi paramedicii sunt "la faţa locului, tratând şi transportând mai mulţi pacienţi", a spus autoritatea locală de pompieri.

Biroul guvernatorului statului California, Gavin Newsom, a declarat că monitorizează situaţia şi colaborează cu oficialii locali."Nimeni nu trebuie să se teamă să meargă la lăcaşul său de cult. Gândurile noastre se îndreaptă către victime", a scris biroul guvernatorului pe Twitter.

"Este o veste şocantă şi tulburătoare, mai ales la mai puţin de o zi după atacul armat în masă din Buffalo", a scris congresmanul democrat Katie Porter, care reprezintă Districtul Orange.

"Aceasta nu ar trebui să fie noua noastră normalitate", a subliniat aleasa americană, citată de Agerpres.

Alte cel puțin 10 persoane au fost ucise, iar alte trei au fost rănite într-un atac armat într-un supermarket din orașul american Buffalo, statul New York. Joe Biden a transmis un mesaj după acest incident, potrivit Sky News. 

Atac armat într-un supermarket din Buffalo (New York), soldat cu cel puţin 10 morţi

 

Poliția a declarat că suspectul înarmat a fost reținut după atacul care este investigat ca fiind "o crimă motivată de ură rasială". Comisarul poliției din Buffalo, Joseph Gramaglia, a declarat că 11 dintre cele 13 persoane împușcate sunt persoane de culoare.

"A fost pur și simplu iadul", a declarat șeriful comitatului Erie, John Garcia, într-o conferință de presă. „A fost pur și simplu o crimă motivată de ură rasială din partea cuiva din afara comunității noastre”.

Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a declarat: „Sper sincer că acest individ, acest suprematist alb care tocmai a comis o crimă motivată de ură împotriva unei comunități nevinovate, își va petrece restul zilelor în spatele gratiilor. Și Dumnezeu să-l ajute și în lumea de dincolo”.

Atacatorul are doar 18 ani.

Suspectul în acest caz se numește Payton Gendron, are 18 ani și este din Conklin, New York. El a fost pus sub acuzare pentru crimă de gradul întâi la câteva ore după împușcături, acuzație pentru care a pledat nevinovat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel