Atac armat la Capitoliul SUA: Un bărbat a coborât dintr-o maşină în flăcări și a tras focuri de armă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un bărbat s-a împuşcat duminică dimineaţa devreme, după ce s-a izbit cu maşina de o baricadă din apropierea Capitoliului american şi a tras focuri de armă în aer, relatează AFP şi Reuters.

În timp ce bărbatul ieşea din maşina accidentată, aceasta a fost cuprinsă de flăcări imediat după ora 4 dimineaţa (08.00 GMT) la intersecţia dintre East Capitol Street şi Second Street, a anunţat Poliţia Capitoliului SUA. Bărbatul a tras apoi mai multe focuri de armă în aer de-a lungul East Capitol Street. În timp ce poliţiştii au răspuns şi s-au apropiat, bărbatul s-a împuşcat. Nimeni altcineva nu a fost rănit.

Incidentul, care a avut loc chiar în spatele Curţii Supreme a SUA şi aproape de Capitoliul Statelor Unite, este anchetat de Departamentul de Poliţie Metropolitană din Washington, care nu a dezvăluit imediat identitatea bărbatului şi nici detalii despre motivele sale. Acesta nu părea să vizeze membri ai Congresului, care sunt în prezent în concediu, a precizat Poliţia Capitoliului.

Această clădire se află sub protecţie intensă de la atacul din 6 ianuarie 2021 al susţinătorilor lui Donald Trump care protestau împotriva rezultatelor alegerilor prezidenţiale. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Curtea Supremă, în special de la decizia acesteia de a revoca dreptul constituţional la avort.

 

Vezi și

 

Israel: Şapte răniţi într-un atac armat asupra unui autobuz la Ierusalim

 

Şapte persoane au fost rănite, între care două se află în stare gravă, într-un atac armat asupra unui autobuz, duminică dimineaţa în centrul Ierusalimului, au anunţat poliţia israeliană şi echipele de salvare, relatează AFP.

"Poliţia a fost anunţată cu privire la un atac asupra unui autobuz în apropierea Mormântului lui David... poliţiştii au izolat zona şi caută un suspect care a fugit", a spus poliţia.

Magen David Adom (MDA), echivalentul israelian al Crucii Roşii, a indicat că a intervenit după ce a primit informaţii cu privire la focuri de armă asupra unui autobuz la Ierusalim.

"Sunt în total şapte răniţi, toţi conştienţi, o femeie şi şase bărbaţi, dintre care doi sunt în stare gravă, în atacul terorist comis în Oraşul Vechi din Ierusalim", a declarat Zaki Heller, purtător de cuvânt al MDA.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel