Israel: Şapte răniţi într-un atac armat asupra unui autobuz la Ierusalim

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un băiat de 11 ani, a ajuns în stare critică la spital, după ce a fost lovit de o mașină de poliției în timp ce traversa strada / Foto: Unsplash
Un băiat de 11 ani, a ajuns în stare critică la spital, după ce a fost lovit de o mașină de poliției în timp ce traversa strada / Foto: Unsplash

Şapte persoane au fost rănite, între care două se află în stare gravă, într-un atac armat asupra unui autobuz, duminică dimineaţa în centrul Ierusalimului, au anunţat poliţia israeliană şi echipele de salvare, relatează AFP.

"Poliţia a fost anunţată cu privire la un atac asupra unui autobuz în apropierea Mormântului lui David... poliţiştii au izolat zona şi caută un suspect care a fugit", a spus poliţia.

Magen David Adom (MDA), echivalentul israelian al Crucii Roşii, a indicat că a intervenit după ce a primit informaţii cu privire la focuri de armă asupra unui autobuz la Ierusalim.

"Sunt în total şapte răniţi, toţi conştienţi, o femeie şi şase bărbaţi, dintre care doi sunt în stare gravă, în atacul terorist comis în Oraşul Vechi din Ierusalim", a declarat Zaki Heller, purtător de cuvânt al MDA, conform celor de la Agerpres.

 

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat presei locale că incidentul este tratat ca un presupus atac terorist

 

Rămâne neclar câți trăgători au fost implicați, însă presa ebraică a relatat că poliția caută cel puțin doi suspecți.

În înregistrările video de pe rețelele de socializare se vede poliția puternic înarmată la fața locului, iar presa locală a relatat că credincioșii au fost împiedicați pentru scurt timp să părăsească incinta Zidului de Vest.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că ofițerii "au început să securizeze zona, să investigheze cazul și să caute suspecții, care au fugit".

The Times of Israel a relatat că cel puțin un atacator a așteptat ca autobuzul să ajungă într-o stație, înainte de a deschide focul în timp ce pasagerii se urcau în autobuz.

"Autobuzul era plin, înghesuit", a declarat șoferul Daniel Kanievsky pentru presa locală. "Am oprit într-o stație de autobuz la Mormântul Regelui David și apoi am auzit focuri de armă, oamenii au început să țipe, oamenii au fost răniți în interiorul autobuzului.", conform BBC.

 

Forțele de securitate "lucrează pentru a-l prinde pe terorist"

 

Într-o declarație pentru BBC, premierul israelian Yair Lapid a declarat că forțele de securitate "lucrează pentru a-l prinde pe terorist" și a promis că orice persoană implicată în atac va "plăti un preț pentru orice rău adus civililor noștri".

Zidul de Vest este unul dintre cele mai sfinte locuri din iudaism și mii de credincioși merg în pelerinaj acolo în fiecare an pentru a se ruga.

Atacul are loc la o săptămână după ce 44 de persoane au fost ucise în Fâșia Gaza în timpul celei mai grave explozii de la conflictul de 11 zile din mai 2021.

În cele trei zile de violențe, forțele israeliene i-au vizat pe liderii Jihadului Islamic Palestinian (PIJ) și pe militanții care au lansat rachete spre Israel.

Vezi și

Armistiţiu între Israel şi grupul Jihadul Islamic, după trei zile de confruntări militare în Fâşia Gaza

 

Israelul a confirmat duminică intrarea în vigoare a unui armistiţiu cu gruparea palestiniană Jihadul Islamic la ora locală 23:30 (20:30 GMT), în a treia zi a ostilităţilor soldate cu zeci de morţi în Fâşia Gaza, transmite AFP.

Biroul premierului Yair Lapid a declarat că „poate confirma că încetarea focului va intra în vigoare în această seară, la 23:30”. „Dacă încetarea focului este încălcată, statul Israel îşi rezervă dreptul de a răspunde ferm”, a adăugat prim-ministrul israelian într-un comunicat în care mulţumeşte Egiptului pentru eforturile de a media criza.

Anterior, un oficial al serviciului egiptean de securitate declarase, sub protecţia anonimatului, că „Egiptul face apel la toate părţile pentru o încetare a focului începând de duminică, ora 23:30, ora locală” în Fâşia Gaza, între Israel şi gruparea armată palestiniană Jihadul Islamic.

Imediat după, Jihadul Islamic a informat, într-un comunicat, că va „înceta ostilităţile” din acel moment, în conformitate cu apelul egiptean, dar „a subliniat dreptul său de a răspunde oricărei (noi) agresiuni” israeliene. 

Vezi și: "Escaladare periculoasă" a conflictului în Fâşia Gaza: Continuă loviturile israeliene şi tirurile de rachete spre Israel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel