Atac armat într-un supermarket din Buffalo (New York), soldat cu cel puţin 10 morţi. Martor: "Pur și implu Iadul" - VIDEO

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Cel puțin 10 persoane au fost ucise, iar alte trei au fost rănite într-un atac armat într-un supermarket din orașul american Buffalo, statul New York. Joe Biden a transmis un mesaj după acest incident, potrivit Sky News. 

Poliția a declarat că suspectul înarmat a fost reținut după atacul care este investigat ca fiind "o crimă motivată de ură rasială". Comisarul poliției din Buffalo, Joseph Gramaglia, a declarat că 11 dintre cele 13 persoane împușcate sunt persoane de culoare.

"A fost pur și simplu iadul", a declarat șeriful comitatului Erie, John Garcia, într-o conferință de presă. „A fost pur și simplu o crimă motivată de ură rasială din partea cuiva din afara comunității noastre”.

Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a declarat: „Sper sincer că acest individ, acest suprematist alb care tocmai a comis o crimă motivată de ură împotriva unei comunități nevinovate, își va petrece restul zilelor în spatele gratiilor. Și Dumnezeu să-l ajute și în lumea de dincolo”.

Atacatorul are doar 18 ani

 

Suspectul în acest caz se numește Payton Gendron, are 18 ani și este din Conklin, New York. El a fost pus sub acuzare pentru crimă de gradul întâi la câteva ore după împușcături, acuzație pentru care a pledat nevinovat.

Primarul din Buffalo, Byron Brown, a declarat că suspectul „a călătorit ore întregi” până la Tops Friendly Market din Jefferson Avenue, la aproximativ 5 km (3 mile) la nord de centrul orașului Buffalo.

Anchetatorii cred că este posibil ca bărbatul să fi transmis în direct împușcăturile și cercetează dacă acesta a postat un manifest online.

Oficialii au declarat că bărbatul a intrat în supermarket și a deschis focul, iar martorii au declarat că au auzit zeci de focuri de armă.

Echipe SWAT s-au deplasat de urgență la fața locului.

Braedyn Kephart și Shane Hill, ambii în vârstă de 20 de ani, au declarat pentru Associated Press că au intrat în parcare chiar în momentul în care bărbatul înarmat încerca să părăsească locul faptei.

Aceștia au spus că era un bărbat alb, în vârstă de aproximativ 20 de ani, care purta o ținută de camuflaj complet, o cască neagră și avea asupra sa ceva ce părea a fi o pușcă.

"Stătea acolo cu arma la bărbie. Ne-am întrebat ce naiba se întâmplă? De ce are puștiul ăsta o armă?" a spus Kephart.

El a spus că l-au văzut căzând în genunchi, adăugând: „Și-a smuls casca, și-a aruncat arma și a fost abordat de poliție”.

"Este ca într-un film de groaza"

 

Will G, un angajat al supermarketului Tops, a declarat pentru Buffalo News că a intrat în magazin, în zona cu produse puse la rece, pentru a pune laptele pe rafturi cu aproximativ trei minute înainte de împușcături.

"Tocmai am auzit împușcături. Împușcături, împușcături și împușcături și împușcături", a declarat el pentru ziarul local. "Se auzea ca și cum lucrurile se prăbușeau".

Un reprezentant al forțelor de ordine aflat la fața locului a declarat pentru ziar: „Este ca și cum ai intra într-un film de groază, dar totul este real. Este ca în Armageddon. Este atât de copleșitor”.

Președintele Joe Biden a declarat: „Suntem îndurerați pentru familiile celor zece oameni ale căror vieți au fost luate fără sens și pentru toți cei care suferă din cauza rănilor fizice și emoționale provocate de acest atac oribil. Prima Doamnă și cu mine ne rugăm pentru victime și familiile lor, iar inimile din toată țara sunt alături de oamenii din Buffalo”, a spus președintele.

El a adăugat: „Încă trebuie să aflăm mai multe despre motivația împușcăturilor de astăzi, pe măsură ce forțele de ordine își fac treaba, dar nu avem nevoie de nimic altceva pentru a afirma un adevăr moral clar: o crimă motivată de ură rasială este detestabilă pentru însăși structura acestei națiuni. Orice act de terorism intern, inclusiv un act săvârșit în numele unei ideologii naționaliste albe respingătoare, este antitetic față de tot ceea ce reprezentăm în America. Ura nu trebuie să aibă un adăpost sigur. Trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a pune capăt terorismului intern alimentat de ură”.

VIDEO

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel