Asociaţia Românilor din Italia cere un program de vaccinare pentru românii din străinătate

Andreea Cosma |
Data publicării:
sursa foto: RO Vaccinare / Facebook
sursa foto: RO Vaccinare / Facebook

Asociația Românilor din Italia cere elaborarea de urgență a unui program de vaccinare pentru românii din străinătate. Scrisoarea se adresează preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Florin Cîţu.

"Ținând cont de faptul că mulți dintre ei se întorc în țară în preajma Sărbătorilor de Paști, propunem organizarea de centre pentru vaccinare la intrarea în țară în punctele de frontieră terestre și aeriene.

În același timp,  propunem înființarea unui program care s-ar putea numi “Vaccinează-te acasă!” cu adresabilitate pentru acei concetățeni care vor să vină într-un aeroport din România doar pentru vaccin. În cadrul acestui program,  propunem organizarea de zboruri charter subvenționate parțial de statul român, astfel încât costul biletului să nu afecteze bugetul doritorilor (care în majoritatea cazurilor este – după cum știți – modest), coordonate pe care le-m discutat cu Compania Tarom, care a confirmat interesul și disponibilitatea", a precizat preşedintele Asociaţiei, Eugen Terteleac.

 

Propunerile Asociaţiei Românilor din Italia pentru preşedintele României şi premier

 

Preşedintele ARI susţine că doar prin vaccinarea românilor din străinătate se poate atinge pragul de 15 milioane de cetăţeni vaccinaţi şi mai susţine că:

"În cazul în care românii aleg de a veni in România doar pentru vaccin, este nevoie de o derogare la obligativitatea efectuării testului pentru intrarea în România și – în contra-partidă  - prin antamarea unor discuții cu autoritățile italiene, se poate obține suspendarea obligativității testului Covid la reintrarea în Italia, avându-se în vedere că cei în cauză nu părăsesc aeroportul românesc, revenind vaccinați, toată acțiunea (zbor tur - retur plus vaccinare) durând maxim 6 ore", a conchis Terteleac, în comunicatul Asociaţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel