Asociația Veterinară Britanică, în ALERTĂ: ROMÂNIA - sursa unor BOLI care amenință Marea Britanie

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Autoritățile din Marea Britanie se tem că maidanezii salvați de la eutanasiere din România și aduși în Marea Britanie sunt purtătorii unor boli care au fost eradicate de mult în Regatul Unit.

O femeie din Marea Britanie a salvat sute de câini maidanezi care urmau să fie eutanasiați în România și i-a dus în Regatul Unit, unde au fost vaccinați și adoptați.

CU toate astea, Asociația Medicilor Veterinari din Marea Britanie se declară îngrijorată de situaţie din cauza bolilor care ar putea fi aduse și împrăștiate de câinii maidanezi din România. Însă  Vanda Kizmaz, femeia care a salvat animalele din țara noastră, susține că patrupedele  se încadrează în standardele britanice de sănătate, relatează BBC.

Vanda Kizmaz importă aproximativ 60 de câini pe lună și spune că toate animalele au fost adoptate, vaccinate și au obținut un pașaport european pentru animale înainte de a fi transportate. Ea a transmis că i-a salvat din „centre de ucis”, potrivit BBC.

Veterinarii din Marea Britanie sunt îngrijorați că animalele ar putea fi purtătoare de boli și doresc introducerea unei perioade de carantină pentru câinii aduși în țară. „Am importat boli pe care nu le-am mai avut niciodată și suntem în pericol să luăm altele pe care am reușit să le eradicăm în trecut”, a spus un reprezentant al Asociației Veterinarilor din Marea Britanie. Printre bolile de care se tem britanicii se numără rabia și alte infecții parazitare.

În anul 2013, doar în București erau aproximativ 65.000 de câini maidanezi, dar autoritățile au transmis că numărul acestora a scăzut seminificativ în ultimii șase ani. În anul 2013, niciun câine nu a fost importat în Marea Britanie din România. În anul 2017, numărul câinilor aduși din România a ajuns la 15.548, conform datelor publicate de Guvernul britanic.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel