Articolul 7. Viorica Dăncilă, MESAJ după AMENINȚARE

Narcis Popa / 15 ian 2019, 21:41 Salveaza PDF Comentarii

Premierul Viorica Dăncilă susține că nu se poate discuta în acest moment desre posibila activare a articolului 7 în cazul țării noastre și că nu ar vrea să pună România alături de Polonia sau Ungaria. Primul-ministru se bazează pe faptul că la noi statul de drept este respectat și că ar fi utilă o discuție care să reliefeze acest aspect.

Dăncilă a fost întrebată la conferinţa de presă comună cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, susţinută la Strasbourg, care ar fi aliaţii României în cazul în care ar fi activat articolul 7 din Tratatul Uniunii Europene împotriva Guvernului român, având în vedere că Polonia şi Ungaria, împotriva cărora a fost începută procedura, se susţin reciproc.

"Legat de activarea articolului 7 şi de aliaţi, eu consider că România nu trebuie să se gândească la aliaţi, pentru că activarea articolului 7 pentru România nu poate deveni realitate, pentru că în România nu este încălcat statul de drept. Deci, nu putem vorbi despre activarea articolului 7 în această situaţie. Nu aş vrea să punem România alături de Ungaria, de Polonia şi nu aş vrea să vorbim despre acest lucru, pentru că în România este respectat statul de drept şi nu cred că este utilă o discuţie care să reliefeze acest aspect", a răspuns Viorica Dăncilă.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24