Arafat, previziuni sumbre: Există posibilitatea de a avea un val nou COVID în România

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

România nu a scăpat încă de amenințarea unui nou val de infectări cu noul coronavirus. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că, deși vaccinurile existente ar trebui să conducă la evitarea unui al patrulea val de COVID-19, probabilitatea unui astfel de eveniment încă există.

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a precizat, joi, că, deși vaccinurile existente ar trebui să conducă la evitarea unui al patrulea val de COVID-19, această amenințare există în continuare.

„O să parafrazez ce a zis premierul, că nu ar trebui să ajungem la valul 4 că avem vaccinuri, avem capacitate de vaccinare şi ar trebuie să ne vaccinăm. Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, reducem acest risc. Dacă rămânem mai puţini vaccinaţi şi dorinţa de vaccinare rămâne una scăzută, posibilitatea de a avea la un moment dat un val nou există, nimeni nu poate să o nege, mai ales că acest lucru depinde de evoluţia pandemică nu numai în România, pe plan internaţional”, a declarat Arafat, la Guvern.

Mai mult, Raed Arafat a adăugat că vaccinurile sunt eficiente în ceea ce privește noile tulpini, iar în acest sens, vaccinarea ar trebui să fie o prioritate, chiar pentru a evita un nou posibil vârf de cazuri. „Poate că nu e egală cu varianta iniţială, dar există, adică cine se vaccinează cel puţin probabil că va limita posibilitatea să aibă o îmbolnăvire gravă. Sfatul de a se vaccina rămâne sfatul numărul 1 pentru noi dacă vrem chiar să nu ajungem într-o fază nouă de un vârf nou, în următoarea perioadă”, a conchis Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel