Arafat, îndemn pentru români: să nu apeleze la 112 doar pentru ASTA

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Secretarul de stat Raed Arafat a făcut, în urmă cu puţin timp, un nou apel către populație să respecte regulile sanitare, spunând că îndemnurile din spațiul public la nerespectarea măsurilor "înseamnă pacienți în plus și probabil alți pacienți decedați".

 

Declaraţiile au fost făcute de secretarul de stat Raed Arafat la finalul ședinței de guvern în care a fost adoptată Hotărârea privind prelungirea stării de alertă în România cu încă 30 de zile, din 15 octombrie, dată de la care intră în vigoare noi restricții, precum interzicerea organizării oricăror evenimente private (nunți, botezuri, aniversări), la nivel național.

"Astăzi, în cadrul şedinţei de Guvern, au fost dezbătute propunerile CNSU pe care le-am anunţat, ieri, de fapt. Rămân următoarele măsuri confirmate, referitor la purtarea măştii, până la 3 la mie incidenţă, deci, de la 0 până la 3 la mie incidenţă masca este purtată obligatoriu în spaţiile aglomerate şi la 50 de metri de la intrarea în şcoli, de la 3 la mie în sus masca este obligatorie în toate spaţiile deschise", a precizat Raed Arafat, miercuri, la Palatul Victoria.

De asemenea, Raed Arafat i-a rugat pe români să nu sune la 112 doar pentru a fi testaţi pentru COVID. 

"Oamenii să nu apeleze la 112 pentru a fi pur şi simplu testaţi  sau să  spună că au lipsa de gust, de miros, numai ca să vină cineva să îi testeze. Asta încarca foarte mult sistemul de urgenţă. Apelurile la 112 trebuie să fie apeluri de urgenţă. Dacă o persoana a rămas acasă, pozitivă şi se simte rău, atunci da, să apeleze la 112. Dar pentru celelalte rămâne call center-ul de la DSP. Dacă e contact şi nu are simptome rămâne acasa 14 zile. Nu e obligatorie testarea, ci doar carantinarea", a spus Raed Arafat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel