Aproximativ 6,5 milioane de oameni au fost strămutaţi în Ucraina ca rezultat direct al războiului

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Agenţia ONU pentru migraţie a anunţat luni că aproape 6,5 milioane de oameni au fost strămutaţi în Ucraina ca rezultat direct al războiului, depăşind cele mai grave previziuni ale sale, relatează Reuters.

Cifrele provin dintr-un studiu al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM) din perioada 9-16 martie. Lor li se adaugă cele 3,3 milioane de oameni despre care OIM susţine că au fost nevoiţi să părăsească ţara după declanşarea invaziei Rusiei, pe 24 februarie.

"Amploarea suferinţelor umane şi a strămutării forţate din cauza războiului depăşeşte cu mult orice planificare de tipul cel mai grav scenariu", a declarat directorul general al OIM, Antonio Vitorino.

Echipe ale OIM furnizează ajutor precum alimente şi pături mai multor mii de persoane, dar la cei afectaţi cel mai grav nu se poate ajunge, a adăugat el. Mulţi dintre cei strămutaţi sunt în mod special vulnerabili, printre ei aflându-se femei însărcinate, oameni în vârstă şi persoane cu boli cronice, a menţionat OIM.

OIM a reiterat un apel la încetarea ostilităţilor şi la crearea de coridoare umanitare pentru a le permite civililor să scape.

 

Aproximativ 1,5 milioane de copii au fugit din Ucraina

 

Aproximativ 1,5 milioane de copii au fugit din Ucraina din momentul începerii invaziei rusești, anunță UNICEF, potrivit CNN.

Agenția ONU susține că foarte mulți copii care au fugit din Ucraina în ultimele trei săptămâni sunt expuși unor pericole. Numeroși alți copii au rămas în țară în condițiile în care războiul se extinde.

„Războiul din Ucraina duce la un număr mare de refugiați, condiții care favorizează o creștere semnificativă a traficului uman și o criză acută a protecției copiilor”, a spus Afshan Khan, director UNICEF pentru Europa și Asia Centrală.

„Copiii aflați în mișcare sunt extrem de vulnerabili și pot fi separați de părinți, exploatați și traficați. Trebuie ca guvernele din regiune să se implice și să ia măsuri pentru a-i ține în siguranță”, a adăugat Khan.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel