Aproximativ 100 de persoane sunt date dispărute în urma prăbușirii blocului din Miami

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Aproximativ 100 de persoane sunt date dispărute după prăbușirea, joi, a unui bloc cu 12 etaje în Miami. Operaţiunile de salvare sunt încă în desfăşurare.

Echipele de căutare au detectat sunete sub dărmături, precum lovituri în beton, dar nu au auzit nicio voce, la câteva ore după ce o secţiune mare din Champlain Towers South s-a prăbuşit, în Surfside, în apropiere de Miami Beach.

Încă nu se ştie care este motivul pentru care blocul, vechi de 40 de ani, s-a prăbuşit, însă oficiali locali au menţionat că se lucra la acoperişul blocului de 12 etaje, alături de alte reparaţii, potrivit Reuters.

Primarul din Miami-Dade, Daniella Levine Cava, a precizat că 99 de persoane sunt în continuare date dispărute, la 18 ore după ce clădirea s-a prăbuşit. Alte 102 persoane, despre care se credea că sunt dispărute, au fost localizate.

"Erau probleme de structură"

 

"Erau probleme de structură, evident – clădirea s-a prăbuşit”, a spus Levine Cava. Aceasta a mai precizat că ingineri structurali, alături de pompieri, lucrează pentru a asigura partea rămasă în picioare a clădirii.

Un oficial a precizat că 35 de persoane au fost evacuate din porţiunea rămasă în picioare clădirii, iar echipele de intervenţie folosesc câini în căutarea supravieţuitorilor.

Căutările ar putea dura „cel puţin o săptămână'', a estimat Andrew Hyatt, un oficial din Surfside, într-o conferinţă de presă.

„Echipele de salvare se află printre dărmături, alături de câini. Este un loc foarte periculos în momentul ăsta. Foarte instabil”, a precizat directorul Poliţiei din Miami-Dade, Freddy Ramirez. „Se află în modul de căutare şi salvare, şi vor fi în modul ăsta pentru ceva timp. Nu renunţă. Continuă munca pe timpul nopţii. Nu se opresc”. Ramirez a mai precizat că numărul persoanelor rănite şi dispărute poate fluctua.

Oficialii au declarant că blocul, construit în 1981, se afla în procesul de recertificare, necesitând reparaţii, în timp ce o clădirea adiacentă se afla în construcţie.

Champlain Towers South avea peste 130 de apartamente, dintre care 80 ocupate. În ultima vreme, clădirea a fost supusă mai multor inspecţii, alături de construcţia clădirii adiacente.

„Erau probleme la garajul subteran. Erau unele crăpături minore, care doar ce au fost reparate. Nimic de o amploare care ar putea indica faptul că există o problemă structural care ar putea duce la ceva catastrofal”, a spus comisarul din Surfside, Charles Kesl, pentru Local 10.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel