Aproape 600 de cetăţeni străini care stăteau ilegal în România, depistaţi în august

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Aproape 600 de cetăţeni străini care stăteau ilegal în România au fost depistaţi în august, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) transmis, marţi.

Poliţiştii de imigrări au organizat, la nivel naţional, în august, 2.674 de verificări în teren pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, cu efective proprii şi în colaborare cu structuri cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, precum şi cu specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă.

 

Au fost aplicate 941 de sancţiuni contravenţionale cetăţenilor străini



Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 941 de sancţiuni contravenţionale cetăţenilor străini şi angajatorilor pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul juridic al străinilor şi angajarea în muncă a acestora.

De asemenea, în cadrul activităţilor desfăşurate au fost depistaţi 598 de cetăţeni străini cu şedere ilegală, conform Agerpres.

Totodată, în perioada de referinţă, pentru 570 de persoane au fost emise decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară de pe teritoriul României, iar 88 de persoane au fost îndepărtate sub escortă. 

Pentru persoanele care vor să părasească România în următoarea săptămână este de interes știrea de mai jos.

 

Blue Air suspendă toate zborurile din România, timp de o săptămână din cauza popririi conturilor

 

Compania aeriană românească Blue AIR anunța că va suspenda toate zborurile din România până pe data de 12 septembrie, din cauza popririi conturilor de către Ministerul Mediului. 

Compania dă vina pe șeful ANPC, Horia Constantinescu, cel care le-ar fi distrus imaginea companiei prin declarațiile pe care le-a făcut. 

"Datorita unei situatii neprevazute constand in poprirea tuturor conturilor companiei Blue Air Aviation S.A. de catre Ministerul Mediului, Blue Air se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate a pleca de pe Aeroporturilor din România, până Luni, 12 Septembrie 2022.

Toate zborurile planificate din afara Romaniei catre orice aeroport din Romania, astazi 6 septembrie 2022, vor fi operate conform orarului publicat.

Continuă știrea..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel