Aproape 50.000 de români au părăsit, ieri, țara. Alți 9 conaționali nu au fost lăsați să treacă frontiera

Nicoleta Baciu / 19 oct 2021, 15:40 Salveaza PDF Comentarii
nadlac_aglomeratie_vama
nadlac_aglomeratie_vama

În data 18.10.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 93.100 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 29.800 mijloace de transport (dintre care 14.000 automarfare).

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 45.200 persoane cu 13.100 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 47.900 persoane cu 16.700 mijloace de transport. Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 25.900 de persoane şi 13.700 de mijloace de transport (7.000 automarfare), din care pe sensul de ieșire din ţară au fost aproximativ 14.600 de persoane cu 9.000 mijloace de transport.

Poliția de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere. Polițiștii recomandă tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat: 38 fapte ilegale (21 infracţiuni şi 17 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 10.600 lei. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 25.100 lei. Nu s-a permis intrarea în ţară a 13 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 9 cetăţeni români din diferite motive legale.

 

Autocar, care se întorcea din Turcia, oprit la frontieră. Patru români au fost dați jos 

 În cursul zilei de 16.10.2021, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Direcției Generale a Vămilor au efectuat, pe sensul de intrare în țară, la P.T.F. Giurgiu, controale specifice asupra unui autocar care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia - România.

Patru cetățeni români sunt cercetați de către polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. Asupra lor au fost descoperite peste 1.300 de bunuri, constând în ceasuri de mână, parfumuri, articole vestimentare și articole de încălțăminte tip sport care prezentau suspiciuni de contrafacere.

Astfel, printre bagajele pasagerilor, au fost descoperite mai multe colete care conțineau, în total, 1.132 bunuri constând în articole vestimentare, încălțăminte tip sport și parfumuri, toate inscripționate cu însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau  unui număr de patru cetățeni români, cu vârste cuprinse între 22 și 25 de ani, pasageri ai mijlocului de transport. Persoanele în cauză au declarat autorităților faptul că au achiziționat toate aceste bunuri din Turcia și intenționau să le comercializeze pe teritoriul țării noastre. Bunurile sus-menționate, estimate la o valoare de 177.000 lei, au fost ridicate de către lucrătorii vamali în vederea continuării cercetărilor.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy