Apelul la 112 al polițistului care a omorât-o pe Raisa pe trecere: "Ce să-i fac, ce să-i fac? Se mişcă, ce să-i fac?"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Poliţistul care a provocat accidentul din Sectorul 1, soldat cu moartea unei fetiţe şi rănirea alteia, a sunat la 112 și a spus că este agent de poliţie aflat în timpul serviciului şi că a lovit mortal un copil pe trecerea de pietoni. El a cerut sfaturi dispecerului şi a rugat de mai multe ori să fie trimisă mai repede o ambulanţă.

În înregistrarea apelului la 112 difuzată, duminică seară, de postul de știri Antena 3, se aude cum bărbatul anunţă la 112 că este agent de poliţie şi că a lovit pe cineva cu maşina "mortal, cred". Totodată, el a cerut sfaturi unuia dintre dispecerii cu care a vorbit pentru a o ajuta pe fetiţă şi a rugat de mai multe ori să fie trimisă mai repede o ambulanţă.

Apelul este transferat la un alt dispecer, poliţistul repetă informaţiile, iar acesta îi spune că vor veni echipaje. Ulterior, apelul este preluat de un al treilea dispecer, iar poliţistul reia informaţiile. Bărbatul repetă că a "lovit pe cineva mortal pe trecerea de pietoni" şi că se afla în timpul unei misiuni.

Polițistul a spus la 112 că se află în misiune 

 

Întrebat dacă era în misiune, poliţistul răspunde: "Da, da, da".

În continuare, poliţistul vorbeşte cu un alt dispecer, căruia îi spune că a mai sunat o dată şi îl roagă să "urgenteze ambulanţa". Dispecerul răspunde că a sunat în urmă cu patru minute şi că SMURD-ul e pe drum.

În acel moment, pe înregistrare se aude cum poliţistul le strigă celor veniţi la locul accidentului: "Nu am voie să o mut de aici", iar cineva spune: "E fetiţa mea".

Unul dintre dispeceri îi cere poliţistului detalii despre accident. "Am lovit-o, am lovit-o pe trecerea de pietoni, mi-a sărit în faţă. Un copil, un copil, un copil", spune poliţistul.

El vorbeşte în acelaşi timp şi cu dispecerul, care îl întreabă dacă victima are puls, şi cu oamenii adunaţi la locul accidentului. Poliţistul îl roagă pe dispecer din nou să trimită mai repede ambulanţa.

"Ce să-i fac, ce să-i fac? Ce să-i... e plină de sânge, e plină de sânge, a pierdut foarte mult sânge! Dar se mişcă, ce să-i fac? Spuneţi-mi ce să-i fac!", adaugă el.

Dispecerul îl sfătuieşte ca victima să rămână jos, să nu se mişte şi eventual să o aşeze în poziţia de siguranţă, poliţistul întrebându-l: "Pe stânga? Pe partea stângă? (...) Să trimiteţi pe cineva, vă rog!".

Poliţistul care a accidentat mortal o fată pe trecerea de pietoni, pus sub control judiciar

 

Poliţistul care a accidentat mortal, joi, o fată de 13 ani pe trecerea de pietoni a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 30 de zile de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Agentul este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, el fiind audiat vineri de către procurori. După audiere, anchetatorii au decis că nu se impune reţinerea poliţistului şi l-au plasat sub control judiciar.

„Precizăm faptul că, din informaţiile deţinute, inculpatul la momentul producerii accidentului se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, însă nu se afla într-o misiune specială care să reclame urgenţa şi care să justifice astfel folosirea semnalelor luminoase şi acustice. Cercetările sunt în derulare şi vor continua în direcţia lămuririi tuturor aspectelor cauzei”, transmite Parchetul într-un comunicat de presă.

Tot vineri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Radu Călin, a făcut câteva precizări în acest caz.

„Pe data de 13 ianuarie 2022, suspectul, agent de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Secţia 15 Poliţie, în timp ce conducea o autospecială de poliţie pe un bulevard din Sectorul 1, în momentul în care a ajuns la o trecere de pietoni, ca urmare a nerespectării limitei maximă de viteză admisă în localităţi, nu a acordat prioritate de trecere victimei şi a accidentat-o, provocându-i leziuni traumatice, ce au cauzat decesul imediat al victimei. Victima minoră, în vârstă de 13 ani, era angajată în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni. La acest moment, procurorul de caz apreciază cu privire la dispunerea unor măsuri preventive”, a declarat Radu Călin.

Agentul nu se afla în misiune



Reprezentantul Parchetului a precizat că maşina condusă de poliţist avea semnalele luminoase în funcţiune, dar nu şi pe cele acustice, iar agentul nu se afla în misiune.

Pe de altă parte, el a refuzat să confirme faptul că poliţistul mergea „să-şi ia de mâncare”, aşa cum a apărut această informaţie în presă.

„La acest moment, din administrarea mijloacelor legale de probă, s-a reţinut că avea în funcţiune semnalele luminoase, dar nu şi pe cele acustice, că nu se afla în misiune, iar procurorii nu au reţinut incidenţa niciunei cauze justificative sau de neimputabilitate. Are calitatea de suspect şi i-a fost adusă la cunoştinţă acuzaţia (...). S-a stabilit că nu a respectat regimul de viteză în zona respectivă. S-a dispus efectuarea unei expertize pentru a se stabili viteza exactă”, a detaliat purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Biroul de presă al Poliţiei Capitalei a transmis vineri că poliţistul obţinuse permisul de conducere în România în 2012 şi l-a preschimbat în 2016 în Marea Britanie, fiind valabil pe bază de reciprocitate cu Uniunea Europeană.

Accidentul s-a petrecut joi în Sectorul 1, agentul de poliţie aflat la volan lovind cu maşina două fete care traversau strada. Una dintre ele a fost transportată la spital, iar cea de a doua a murit pe loc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel