Apa de rozmarin, trucul care face ravagii pe TikTok. Un doctor specialist a confirmat rezultatele amestecului și a explicat cum trebuie folosit

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Apa de rozmarin, trucul care face ravagii pe TikTok. Un doctor specialist a confirmat rezultatele amestecului și a explicat cum trebuie folosit / Foto: Captură video youtube
Apa de rozmarin, trucul care face ravagii pe TikTok. Un doctor specialist a confirmat rezultatele amestecului și a explicat cum trebuie folosit / Foto: Captură video youtube

Trucul care a explodat pe TikTok, apa de rozmarin, una dintre așa-zisele poțiuni magice pentru creșterea părului, chiar funcționează. Un doctor specialist a explicat care sunt beneficiile ei și cum trebuie să o folosești pentru a avea rezultate.

Când vine vorba despre trucurile și remediile anti-căderea părului, toată lumea se înghesuie să vadă. Însă nu toate funcționează. Dr. R. Sonia Batra, dermatolog certificat de Santa Monica, și-a oferit opinia sa de expert pentru Manne Addicts, cu privire la beneficiile apei de rozmarin, rețeta sa preferată de clătire a părului și multe altele. Continuă să citești pentru a vedea ce recomandă ea!

 

Cum aduce beneficii părului apa de rozmarin?

 

Există mii de TikTok-uri în care oamenii susțin că apa de rozmarin le-a permis să obțină șuvițe mai lungi, mai puternice și mai strălucitoare. Dar este adevărat? Este această apă ingredientul secret pentru un păr mai bun? Ei bine, da.

Dr. Batra confirmă faptul că această apă este de fapt foarte benefică pentru păr, nu este doar un truc TikTok. Ceea ce o face atât de puternică pentru cosițele tale este uleiul. "Uleiul de rozmarin este un remediu natural cu rezultate care susțin rolul său în diminuarea căderii părului și în promovarea sănătății părului și a scalpului", notează Dr. Batra.

Nu numai că poate stimula creșterea părului, dar vă menține și scalpul sănătos. Și, așa cum spun toți specialiștii, un păr sănătos începe cu un scalp sănătos.

 

Poate stimula creșterea părului?

 

Să ne scufundăm puțin mai adânc în modul în care apa de rozmarin ajută la creșterea părului, deoarece acesta pare a fi beneficiul cel mai căutat. Din nou, apa poate face părul mai lung, dar cum?

"Poate stimula creșterea părului prin inhibarea schimbărilor hormonale care duc la căderea părului, îmbunătățind circulația către foliculi, acționând ca un antioxidant și scăzând inflamația de pe scalp", împărtășește Dr. Batra.

Spre deosebire de alte remedii naturale pentru creșterea părului, există dovezi care susțin că apa de rozmarin îmbunătățește într-adevăr creșterea părului. "Un studiu efectuat pe șoareci a constatat că extractul de frunze de rozmarin poate scădea conversia testosteronului în forma care contribuie la căderea părului, precum și blocarea receptorilor hormonali din folicul", detaliază Dr. Batra.

"Se crede, de asemenea, că dilată vasele de sânge, crescând circulația pe scalp. Se crede că efectele sale antioxidante, antiinflamatorii și antifungice îmbunătățesc, de asemenea, sănătatea scalpului și întăresc părul." Putem spune că suntem convinși.

 

Ce tipuri de păr beneficiază cel mai mult de utilizarea apei de rozmarin?

 

Deși apa de rozmarin ajută la creșterea părului, există unele persoane care vor observa mai multe beneficii de la utilizarea ei decât altele.

Dr. Batra împărtășește că cei care se confruntă cu "subțierea părului din cauza efectelor hormonale sau a vârstei avansate pot beneficia cel mai mult de utilizarea uleiului de rozmarin. De asemenea, poate ajuta la diminuarea inflamației cauzate de mătreață".

 

Există vreun tip de păr care ar trebui să evite utilizarea lui?

 

Dr. Batra avertizează folosirea apei de rozmarin împreună cu medicamente orale sau topice pentru căderea părului. "Nu există date privind siguranța combinării apei sau uleiului de rozmarin cu alte tratamente pentru creșterea părului, cum ar fi minoxidilul", împărtășește ea.

"Dacă cineva folosește deja un medicament oral sau aplicat pentru căderea părului, nu ar trebui să folosească și apa de rozmarin fără a consulta un medic."

Ea notează, de asemenea, că nu există "date privind siguranța la femeile însărcinate sau care alăptează sau la copii, astfel încât aceste grupuri ar trebui să evite utilizarea acesteia".

În plus, cei cu pielea sensibilă ar trebui să fie precauți atunci când folosesc apa de rozmarin pe firele lor. "Oricine are alergii sau piele sensibilă ar trebui să testeze apa de rozmarin aplicând-o pe linia maxilarului în fiecare seară timp de cinci nopți pentru a testa dacă există iritație înainte de a o aplica pe scară largă pe scalp", sugerează Dr. Batra.

 

Care este cel mai bun mod de a folosi apa de rozmarin?

 

Când vine vorba de a obține cele mai bune rezultate de la apa de rozmarin pentru păr, Dr. Batra subliniază faptul că consecvența este esențială. Probabil că nu veți vedea rezultate peste noapte, așa că nu vă descurajați. Va fi nevoie de destul de mult timp pentru ca elixirul să își exercite puterile asupra firelor tale. "Într-un studiu clinic, a fost nevoie de șase luni de utilizare pentru a vedea un beneficiu semnificativ", împărtășește Dr. Batra.

Modul ei preferat de a culege roadele rozmarinului? Ea sugerează "aplicarea unei soluții de ulei de rozmarin pe scalp peste noapte și spălarea dimineața".

 

Cum faci o clătire de păr cu apă de rozmarin?

 

Cel mai cunoscut mod de a folosi apa de rozmarin este sub formă de clătire pentru păr. Dr. Batra a fost suficient de amabilă să împărtășească clătirea ei de păr cu rozmarin, care este relativ ușor de făcut. 

1. Fierbeți un litru de apă distilată.

2. Adăugați o mână de frunze uscate de rozmarin.

3. Lăsați să se infuzeze timp de cinci ore.

4. Odată răcit, amestecul poate fi diluat fie în apă pentru a forma o clătire, fie în șampon. În ambele cazuri, creați un raport de 4 la 1.

5. Folosiți clătirea cu apă de rozmarin în păr după ce v-ați spălat părul cu șampon. Apoi, clătiți.

6. Pentru un tratament cu ulei de rozmarin pentru scalp, o picătură de ulei de rozmarin poate fi amestecată cu șase picături de ulei de cocos, apoi masată pe scalp și lăsată să acționeze peste noapte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel