Anunț INS ÎNGRIJORĂTOR: pensiile ÎN PERICOL!

StiriDiaspora Team / 29 mar 2018, 09:45 Salveaza PDF Comentarii

Institutul Național de Statistică a dat miercuri un comunicat sec, care citit de specialiști ar putea da fiori reci tuturor celor care se bazează pe o pensie la bătrânețe. 

În condițiile în care tinerii pleacî în valuri din România, este de așteptat ca generațiile de astăzi care plătesc taxele și impozitele să nu ai bă pensia pe care o așteaptă, potrivit contributivității, ci una extrem de mică. INS trage un semnat de alarmă apăsat, în care arată că proiecțiile pentru viitor arată dezastruos.

România este una din ţările cu cele mai ridicate fluxuri de emigraţie. Pleacă și tinerii şi cei în floarea vârstei. Trebuie repetat faptul că pensiile sunt plătite din taxele şi impozitele achitate de persoanele aflate în câmpul muncii în acel moment. Ele nu sunt plătite dintr-un fond care există şi care a fost construit de-a lungul timpului, ci din nişte bani cheltuiţi în secundă doi după ce CAS-urile sunt colectate de la populaţie Şi asta are o importantă enormă pentru noi, viitorii pensionari, din mai multe puncte de vedere. Pe de-o parte pentru că pensia noastră va depinde de numărul tinerilor care vor fi în ţara în acel moment. Cu cât aceştia vor fi mai puţini, cu atât pensia noastră va fi mai mică. Pentru că pensia noastră nu o va plăti efectiv Statul, ci o vor plăti cei care vor munci atunci când ne vom pensiona noi!”,  explică Radu Crăciun, într-o discuție cu HotNews.ro.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

8 mar 2021, 07:27 in Știri
Horoscop, luni, 8 martie 2021

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy