Șansele lui Kovesi de a ajunge procuror șef european CRESC. Informații de ULTIMĂ ORĂ

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Susținerea Parlamentului European pentru candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia parchetului UE a rămas neschimbată după alegerile europarlamentare, susține europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan la interviurile HotNews.ro

Mai mult, spune el, contracandidatul său francez ar putea avea acum un sprijin mai mic în Consiliu. Motivul: prioritățile Franței sunt altele în momentul de față.

„Poziția Parlamentului European după alegeri este aceeași după alegeri. Parlamentul European are un singur candidat și acela esta candidatul român Laura Codruța Kovesi. Noul Parlament va prelua poziția Parlamentului voatată în mod legitim, transparent, democratic, înainte de alegeri. De îndată ce vom avea aleși președinții comisiilor de specialitate în Parlament, se va forma echipa de negociere care va merge și va negocia cu Consiliul. Susținerea pentru doamna Kovesi, din partea Parlamentului, este neschimbată. Anticipez că la nivelul Consiliului candidatul francez va avea un sprijin mai mic, deoarece prioritățile Franței în Consiliul UE sunt altele în momentul de față, înși doresc președinția Comisiei Europene, a Băncii Central Europene, deci poziții de top. Nu cred că poziția de procuror șef european va fi o prioritate pentru Franța", a declarat Mureșan.

În plus, susține europarlamentarul PNL, „bețele pe care miniștrii de Justiție din România le pot pune în roate doamnei Kovesi s-au mai tocit".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel