Ansamblu rutier, verificat la sânge la intrarea în România. Șoferul s-a ales cu dosar penal, iar marfa de mii de lei, confiscată

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ansamblu rutier, verificat la sânge la intrarea în România. Șoferul român s-a ales cu dosar panel, iar marfa de mii de lei, confiscata
Ansamblu rutier, verificat la sânge la intrarea în România. Șoferul român s-a ales cu dosar panel, iar marfa de mii de lei, confiscata

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele au depistat la volanul unui ansamblu rutier, un cetățean român care transporta accesorii pentru console de gaming, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, estimate la o  valoare de 45.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. La data de 25.11.2021, în jurul orei 20.20, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetățean român, în vârstă de 55 de ani.

Șoferul transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, diferite obiecte electronice. Procedând la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, oamenii legii au descoperit printre marfa transportată, mai multe accesorii  pentru console de gaming, inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute. 

Cele 300 de bunuri descoperite, estimate la o valoare de  45.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate de către polițiștii de frontieră. În prezent, șoferul automarfarului este cercetat pentru săvârșirea infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”.

 

Zeci de migranţi, ascunşi în lada de scule ale unor camioane, depistaţi la frontieră 

 

Poliţiştii de frontieră arădeni şi bihoreni au depistat treizeci și patru de cetăţeni străini, proveniţi din Afganistan și Pakistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria pe jos sau ascunşi în automarfare.

Potrivit Poliției de Frontieră, în urma acţiunilor desfăşurate la graniţa cu Ungaria, poliţiştii au depistat treizeci și patru de cetăţeni străini, proveniţi din Afganistan și Pakistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria pe jos sau ascunşi în automarfare. În plus, patru dintre ei au folosit ca loc de ascundere lada cu scule a unui camion, sperând să treacă neobservaţi.

Astfel, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, judeţul Bihor, pe sensul de ieşire din ţară, s-a prezentat un cetățean bulgar, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, băuturi alcoolice pentru o societate din Rusia.

În urma efectuării controlului, polițiștii au depistat, ascunşi în lada cu scule a semiremorcii, patru cetăţeni străini. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceștia sunt cetăţeni din Afganistan, solicitanți de azil în România, informează Poliția de Frontieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel